Mainos

Albaniassa tuhoisin maanjäristys vuosikymmeniin – kuusi kuollut ja ainakin 150 loukkaantunut

Albaniassa on tapahtunut voimakas maanjäristys, joka on vaatinut toistaiseksi kuuden ihmisen hengen. Loukkaantuneita on ainakin 150.

Aamuyöllä tapahtunut maanjäristys oli voimakkuudeltaan 6.4.  Yhdysvaltain geologian tutkimuslaitoksen alueella on tapahtunut kolme voimakasta maanjäristystä.

Maanjäristys oli alueen voimakkain kymmeniin vuosiin. Sen keskus oli noin 34 kilometriä Tiranasta luoteeseen, kertoo Euroopan ja Välimeren alueen seismologinen keskus.

Ainakin 150 ihmistä on loukkaantunut ja viety sairaalahoitoon pääkaupunki Tiranassa ja Durresin rannikkokaupungissa, kertoi maan terveysministeri Ogerta Manasterliu.

Viranomaisten mukaan maanjäristys on vaatinut tähän mennessä neljä kuolonuhria.

Viisissäkymmenissä oleva mies kuoli hypättyään paniikissa rakennuksesta Kurbinin kaupungissa, kertoi maan puolustusministeriö. Ministeriö kertoi myös, että pääkaupungin pohjoispuolella sijaitsevassa Thumanessa löytyi raunioiden joukosta miehen ja naisen ruumiit. Neljäs kuollut löytyi Durresista.

Useita jälkijäristyksiä

Paikallisten medioiden ja sosiaalisen median mukaan maanjäristys tuntui ympäri Balkania. Järinä huomattiin jopa serbialaisessa Novi Sadin kaupungissa, joka on melkein 700 kilometrin päässä järistyksen keskuksesta.

Maanjäristystä seurasi seismologisen keskuksen mukaan useita jälkijäristyksiä. Yksi järistyksistä oli voimakkuudeltaan 5,3 magnitudia.

Samalla alueella Albaniassa oli syyskuussa 5,6 magnitudin maanjäristys. Tuolloin viranomaiset kuvailivat järistystä voimakkaimmaksi järistykseksi viimeisten 20–30 vuoden sisällä.

Maanjäristykset ovat yleisiä Balkanin alueella.

Lähteet: Reuters, CNN, AP

Juttua päivitetty 26.11. klo 11:59. Päivitetty tieto kuolonuhrien määrästä.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja