Mainos

Lutikoista eroon ilman myrkkyä – näillä keinoilla onnistut

8:00

1950-luvulta tuttu ongelma on palannut kiusaamaan suomalaisia. 

Matkustelun lisääntyminen on tuonut mukanaan ikävän lieveilmiön; lutikat. Huomenta Suomen lähetyksessä vierailleen Anticimexin toimitusjohtajan Jussi Ylisen mukaan yöllä aktiiviset lutikat viihtyvät siellä missä ihmisetkin, eli sängyssä.

Lutikat voivat aiheuttaa vakavia allergisia reaktioita

Vaikka lisääntymisen kannalta lutikoille ihanteellisin lämpötila onkin noin 30 asteen tuntumassa, tähän ei kannata tuudittautua – lutikoita voi tarttua matkaan mistä vain. 

– Ihan samalla tavalla, kun niitä on täällä Suomessakin, joka paikassa niitä on. Ei kannata ajatella, että on turvallinen paikka, kun olen täällä Helsingissä tai vaikka San Fransiscossa, Ylinen toteaa.

Lutikat eivät tiettävästi levitä tauteja tai aiheuta muutenkaan ihmisille hengenvaaraa, mutta nämä ihmisverta ravinnokseen käyttävät ötökät saattavat aiheuttaa joillekin ihmisille vakaviakin allergisia reaktioita. 

Näistä ikävistä yövieraista ei kuitenkaan tarvitse kärsiä, vaan niistä on mahdollista päästä eroon systemaattisella torjunnalla. 

Yllä olevalta videolta selviää, miten lutikkakuppi liittyy lutikoiden torjumiseen, ja mitä muita keinoja Ylinen suosittelee lutikoiden myrkyttömään torjumiseen. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.