Lumisota oli kielletty lähes 100 vuotta – Nyt lumipallot lentävät jälleen, kiitos tämän 9-vuotiaan lapsen poliittisen sinnikkyyden

9-vuotias lapsi kumosi lähes 100 vuotta vanhan lain lumipallojen heittämisestä 1:09

Lumisotia ei ole harrastettu pienessä Severancen kaupungissa Yhdysvaltojen Coloradossa sitten 1920-luvun – ainakaan laillisesti.

Kaupunki kielsi tuolloin kivillä tai muilla "ammuksilla" toisia päin heittämisen. Kielto sisälsi myös lumipallot, lumisodat olivat visusti pannassa.

9-vuotias Dane Best halusi, että lapset voisivat leikkiä klassista talvihupia ilman virkavallan puuttumista asiaan.

Valmisteli aloitteensa perusteellisesti

Greeley Tribune -lehden mukaan Best oli valmistellut kuukauden ajan koulussa esitystä lain muuttamisesta ja nousi lopulta kaupunginvaltuuston eteen perustelemaan asiaa.

Kolmen minuutin keskustelun aikana puhuttiin muun muassa lumipallojen heittelyn turvallisuudesta. Best vakuutti, ettei kukaan tarkoituksella heittelisi kiviä sisältäviä lumipalloja, eikä itse heittäisi niitä kenenkään ikkunaan.

Hän myös vetosi siihen, että tämän päivän lapset tarvitsevat hyviä virikkeitä mennäkseen ulos. Best lisäsi, että hän haluaa kaupungin lapsille samat mahdollisuudet lumipallojen heittämiselle kuin maailman muilla lapsilla.

Sai heittää ensimmäisen pallon

Lopulta valtuusto päätti, että lumipallojen heittely on jälleen kaupungissa laillista. 

Best sai kunnian heittää kokouksen jälkeen ulkona Severencen ensimmäisen laillisen lumipallon sitten 1920-luvun.

Lähteet: CNN, Greeley Tribune.

Lue myös:

    Uusimmat