Mainos

Lumiaurat urakoivat ja hiihtäjät nauttivat – talvi tuli Helsinkiin!

1:55

Etelä-Suomessa lumentulo aiheuttaa joka vuosi jonkinasteisen lumikaaoksen. Nytkin lähijunaliikennettä on karsittu ja asukkaat joutuvat odottelemaan lumiauraa kotikadulleen liian pitkältä tuntuvan ajan.

– Meillä on hoitoluokitukset, jonka mukaan lähdetään tekemään sitä talvikunnossapitoa. Ensin pääväylät ja joukkoliikenteen tärkeät reitit ja vilkkaimmat kevyen liikenteen käytävät. Vasta sitten päästään siirtymään alempiasteiselle tieverkolle. Valitettavasti ne on viimeisimmät ne asuntokadut, jossa ei kuitenkaan sitä liikennettä niin paljon ole. Resurssien mukaan mennään, toteaa Helsingin rakennusviraston ylläpitoinsinööri Tuomas Lautaniemi.

Lumitöitä ei hidasta kaluston tai henkilökunnan puute. Lumisateisiin on varauduttava sekä lumettomina että lumisina talvina.

– Me joudutaan tietenkin varautumaan siihen, että lunta tulee. Kun talven lumitilannetta ei etukäteen tiedetä, niin pitää olla ne resurssit olemassa. Kustannuksia tulee kuitenkin vaikka lunta ei tulisikaan, sanoo Lautaniemi. 

"Tuli aika aikaisin tämä talvi"

Lautaniemi ei myönnä, että lumi olisi päässyt yllättämään.

– Nyt tuli kyllä aika aikaisin tämä talvi, mutta ei se nyt silleen päässyt yllättämään. Selviämme kyllä tästä.

Luistinratoja ja hiihtolatuja laitetaan nyt etelässä kiireellä kuntoon.

Helsingin Paloheinässä nopeimmat ehtivät suksille jo tänään.

– Latua ei ole paljon, luistelubaanaa on ja näihin olosuhteisiin nähden keli on erittäin hyvä, vakuuttaa talven ensimmäiseltä hiihtolenkiltä tavoitettu Veikko Kenttä.

Hiihtokaveri Timo Satoniitty kehuu hiihtoa tehokkaaksi lajiksi.

– Sillä saa kuntoa ja se on kokovartalotyötä. Kädet ja jalat toimii molemmat. Oli tuossa pulssi korkealla, kun nousi yhden mäen reippaasti ylös. Kyllä se kuntoa nostaa.

Jos nyt satanut lumipeite jäisi pääkaupungissa maahan, kyseessä olisi aikaisin pysyvä lumi 75 vuoteen.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.