Lukko-sopimus taskussa jo ennen TPS:n tarjousta, Marko Virtanen avasi sopimusneuvotteluidensa kulkua – "Avoimen rehellistä touhua"

35:41
Videolla kuvaa lauantain SM-liigakierrokselta.

TPS:n penkin taakse kesken kauden palkatun Marko Virtasen valmennusurakka jatkuu kauden päätteeksi Rauman Lukossa. Virtanen oli tehnyt Lukon kanssa sopimuksen jo ennen kuin TPS-pesti avautui Virtasen eteen.

Koko viime kauden ajan taukoa valmennushommista tietoisesti pitänyt Virtanen siirtyi TPS:n peräsimeen marraskuun alussa, kun hän otti potkut saaneen Kalle Kaskisen paikan nopealla aikataululla. Lukko tiedotti maanantaina, että Virtanen siirtyy ensi kaudella Lukon organisaatioon. Sopimus Lukon kanssa solmittiin jo ennen yllättäen eteen tullutta TPS-tarjousta.

– Tämä on tehty aikaisemmin kuin tämä TPS-sopimus. Molemmat olivat tietoisia minun tulevaisuudesta, kun sopimus TPS:ään tehtiin. Myös Lukko oli tietoinen, että saatan valmentaa jossakin välivuoden ennen kuin sopimus Lukossa alkaa. Avoimen rehellistä touhua, että kaikki tietävät, missä mennään, Virtanen kommentoi sopimusneuvottelujaan MTV Urheilulle.

Virtanen aloittaa tehtävänsä ensin yhden vuoden ajan Lukon A-junioreissa, minkä jälkeen hän siirtyy Lukon SM-liigajoukkueen pääkäskyttäjäksi Pekka Virran tilalle. Päätös junioritoimintaan liittymisestä oli sekä Lukolle että Virtaselle mieleinen päätös.

– Tahtotila oli molemminpuolinen. Pääsen tutustumaan tulevaisuudessa organisaatioon ja joukkueeseen. Ennen kaikkea he halusivat nostaa heidän junioritoimintaa. Mulla on kuitenkin aika pitkä kokemus liigajoukkueiden kynnyksellä olevista pelaajista.

Virtanen toimi aikoinaan myös kahden vuoden ajan JYPin A-junioreiden päävalmentajana, joten nuorten kiekkolahjakkuuksien kanssa toimiminen ei ole hänelle vierasta.

– Olen paljon toiminut sen ikäisten pelaajien kanssa. Virran Pekka on tehnyt todella hyvää työtä siellä ja saanut homman alulleen. Sitä olisi tarkoitus jatkaa. He haluavat pönkittää sitä tietä, jolle ovat lähteneet, Virtanen jatkaa.

Virtanen sai lähtöpassit JYPin peräsimestä kauden 2018 päätteeksi. Viime kaudella hän halusi tarkoituksella ottaa hieman etäisyyttä valmentamiseen, mutta alkoi kartoittaa vaihtoehtojaan jälleen viime kesänä. Lukon tarjous erottui edukseen muiden tarjouksien seasta.

– Viime kesänä tuli erinäköisiä sopimustarjouksia, mutta ei tullut sellaista omannäköistä juttua. Koin tämän oikeasti omaksi jutuksi, Virtanen vakuuttaa. 

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja