Lukijat: Yksi joulunviettopaikka ylitse muiden

Jokakoti kysyi lukijoiltaan parasta paikkaa joulunviettoon. Yllättävää tai ei, koti osoittautui ehdottomasti suosituimmaksi paikaksi joulun pyhien viettoon.

Pysy ajan tasalla asuntomaailman uutisista – käy tykkäämässä Jokakodista Facebookissa!

Yhteensä 425 vastausta kerännyt kysely nappasi ylivoimaisen ykkössuosikin, sillä 72,5 prosenttia äänensä antaneista lukijoista kertoi viettävänsä joulun pyhät kotisohvalla makoillen. Perusteluina monet käyttivät perinteisen kaavan mukaan matkustamisen vähyyttä sekä rentoutumista.

– Asumme vanhassa maalaistalossa, jossa on tilaa koko suvun kokoontua. Joulu on täynnä muistoja, tunnelmaa ja naurua.
– Siellä on helpointa antaa ajan kulua tekemättä mitään.
– Ei tarvitse matkustaa kuumassa ja täydessä junassa tai bussissa. Voi kaiken senkin ajan käyttää jouluvalmisteluihin.
– Saan olla omassa rauhassa ilman turhaa hälinää ympärilläni ja nauttia "omasta hyvästä seurastani". Aikatauluni voin tehdä oman mieleni mukaan tai olla tekemättä. Aion silti nauttia tekemistäni jouluruuista ja availen saamiani paketteja. Rauhallista joulunaikaa kaikille!

Joulu ulkomailla kiinnostaa

Monet suomalaiset pakenevat viettämään vaivatonta joulua ulkomaille. Tämä paljastuu myös kyselyssä, sillä sen toiseksi suosituin vastausvaihtoehto olikin ulkomailla lomailu. Yhteensä 11,1 prosenttia lukijoista kertoi viettävänsä joulun Suomen rajojen ulkopuolella, ja valintaa perusteltiin ainakin sukulaisista eroon pääsemisellä.

– Ulkomaanmatkoista voi valita lämpimän ja aurinkoisen vaihtoehdon. Mitkään jouluvalmistelut ei kosketa sinua ja voit vain olla ja mennä fiiliksen mukaan. Ei ole mitään pakollisia hössötyksiä.
– Vietimme erään joulun New Yorkissa ja täytyy sanoa, että oli mahtavaa. Kaikki oli kuin elokuvissa, sillä kaikki oli niin suurta ja hienoa ja kauppakeskuksissa joulumusiikki soi. Lentokentillä ja kauppakeskuksissa vain oli kamalat jonot.
– Olen ollut Tallinnassa hotellissa ja joulupaketti on aivan upea! Espanjassa on vietetty myös monta joulua, ei ole pakko olla sukulaisten kanssa.

Muita suosittuja vaihtoehtoja olivat muun muassa appivanhempien kotona vierailu sekä muut kyläpaikat. Kaikki vastaukset sekä lukijoiden kirjoittamat perustelut voit käydä kurkkaamassa tästä linkistä.

Paula Koski / Jokakoti

Kuvat: Colourbox

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja