Asiantuntijan lahjavinkit: Nämä kirjat ilahduttavat jouluna

Kirja on oivallinen lahja, Studio55.fin lukupiirin isäntä Stig-Björn Nyberg uskoo. Ota talteen kirjallisuusasiantuntijan vinkit joululahjaostoksille!

– Kirjasta on iloa ja hyötyä, ei ainoastaan lahjan saajalle, vaan myös koko perheelle tai hyvälle tutulle, kun lahjan saaja antaa muiden lukea lahjakirjaansa, muistuttaa Studio55.fin lukupiirin isäntä Stig-Björn Nyberg.

Tänä vuonna Nyberg paketoi joululahjoiksi teoksia, joissa fakta sekoittuu fiktioon. Yksi tälläinen teos on myös tämän vuoden Finlandia -voittaja, Ulla-Lena Lundbergin kirja Jää.

– Lue enemmän niin luulet vähemmän, oli kustantajien ja kirjakauppojen iskulause 1980 -luvulla. Itse olen todennut, että mitä enemmän luet, sitä paremmin tajuat kuinka vähän itse asiassa tiedät. Jos haluat erottaa faktaa fiktiosta tai päinvastoin, on sinun luettava paljon kirjoja.

Kolme jännittävä historiallista dekkaria

Jyrki Heino: Kellari(Schildts & Söderströms)

Philip Kerr: Liekit Berliinissä ( Atena)

Skottilaisen Philip Kerrin kirjassa Liekit Berliinissä yksityisetsivä Bernie Gunther ratkoo rikoksia 1930-luvun Berliinissä. Kirjan henkilögalleriassa esiintyy sekä oikeita henkilöitä että fiktiivisiä hahmoja.

Tapani Bagge:Musta pyörre (Crime Time)

Tapani Bagge on historiallisessa dekkarissaan yhdistänyt faktaa fiktioon. Musta pyörre dekkarin tapahtumat sijoittuvat Suomeen vuonna 1942, ja mukana on niin fiktiivisiä kuin eläneitä henkilöitä. Kirjan päähenkilö, Valtiollisen poliisin ylietsivä Mujunen joutuu Himmlerin Suomen vierailun aikana tämän henkivartijaksi. Mukana on myös yhdysupseerina toimiva Eino E. Suolahti.

Sama Eino E. Suolahti on myös mukana professori Matti Klingen muistelmissa Kadonnutta aikaa löytämässä, joka ilmestyi tämän vuoden marraskuussa.

Hieno muistelmateos, mielenkiintoinen elämäkerta ja taiteentekijöitä

Matti Klinge: Kadonnutta aikaa löytämässä (Siltala)

Katarina Eskola: Tyttö pitkänsillan molemmin puolin (WSOY)

Arto Teronen, Jouko Vuolle: Taiteilijakukkulalla. Suomalaisia taiteentekijöitä. (Kirjapaja)

Aleksis Kiven lähisukulaisen romaani Helsingin pitkänsillan pohjoispuolelta

Kaarlo Stenvall:Stenvallit stadissa. Perheeni tarina (Edico)

Myös Kaarlo Stenvall yhdistää faktaa ja fiktiota kirjassaan Stenvallit stadissa. Perheeni tarina, jossa hän romaanin suomassa muodossa kertoo lapsuudestaan ja nuoruudestaan 1930 - 40 – lukujen Helsingissä.

Upea karttakirja

Kuninkaan kartastot. Kuninkaan Kartasto Etelä Suomesta 1776 – 1805. Toimittanut Erkki-Sakari Harju(Suomalaisen Kirjallisuuden Seura)

Studio55.fi

Kuva Colourbox.com

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja