Lukijat kertovat televisiosuosikeistaan – ”Paras ohjelma kautta aikojen”

Studio55.fin lukijat avasivat sanaisen arkkunsa nykypäivän televisiotarjonnan suhteen. Lue, mitä mieluiten katsottaisiin – ja mitä tv:stä saisi tulla vähemmän!

Katson hyviä ulkomaisia sarjoja, esimerkiksi Emmerdalea, ja hyviä ajankohtaisohjelmia, suomalaisia tai ulkomaisia dokumentteja ja dokumenttisarjoja. Nykyään seuraan vähemmän mitään sarjaa kuin ennen – ehkä tasokkaampia ja paremmin tehtyjä, liekö omakin maku kehittynyt iän mukana.

 -Yx Vaan

Katson englantilaiset/saksalaiset/pohjoismaalaiset dekkarit + sarjat – sekä urheilu ja luonto-ohjelmat. Ja Euroviisut.

-pippistina

Ihan liikaa urheilua! Väkivaltaelokuvat ihan turhia, katson asiaohjelmia ja ruokaohjelmia. Musiikkiohjelmia /-kilpailuja on liikaa. Terveysohjelmia saisi olla enemmän ja pienituloiset on unohdettu kokonaan, heidän elämästään pitäisi kertoa, koska Suomessa on puoli miljoonaa köyhää. Matkailuohjelmat ovat ihan turhia ja tylsiä! Tuttu Juttu on paras ohjelma kautta aikojen.

-blondi

Ihan liikaa tulee ruokaohjelmia ja sisustus- ja remonttiohjelmia, sekä painopudotus- ym. ohjelmia. Ennen tuli hyviä sarjoja kuten Naapurilähiö, Pieni talo preerialla, Bonanza ym. Nykyään on liikaa huutamista ja sähläämistä, nuoret varmaan tykkää, mutta vanhemmat ihmiset ovat varmaan suuri enemmistö TV:n katselussa.

-miisu

Kaikenlaiset englantilaiset rikossarjat sekä historialliset sarjat ovat yleensä hyviä. Esim. Downton Abbey, Midsommerin murhat, Hercule Poirot ym. Dokumenteista kaikki historiaan liittyvä kiinnostaa aina. Amerikkalaisista jännityssarjoista tuli aikanaan katsottua aina Salaiset Kansiot. Elokuvat, joita katson, ovat sekä englantilaisia että amerikkalaisia. Suomalainen tuotanto ei kauheasti kiinnosta lukuun ottamatta Putousta ja Tanssii Tähtien Kanssa.

-Leena68

Vastauksissa mainittuja suosikkiohjelmia:

Emmerdale

Salatut elämät

Uusi päivä

Tuttu Juttu

Naapurilähiö

Pieni talo preerialla

Downton Abbey

Midsommerin murhat

Perilliset

Columbo

Lomahotelli

Avara luonto

Pirunpelto

Uutisvuoto

Studio55

Matkapassi

Simpsonit

Prisma

Tänä päivänä itse tv:stä en katso kuin Columboa, jonka tallennan kovalevylle kerran viikossa. Ohjelmatarjontavaihtoehtoja on kahdenlaisia: joko roskaa tai todella hyviä, mutta vuosia sitten jo nähtyjä, kuten Frendit, Frasier, James Bondit, Hulluna sinuun jne. Minkä takia ei voisi näyttää vanhoja tv-sarjoja, joita ei ole Suomen tv:stä näytetty kuin vain kerran? Esim. Koti kuntoon, Aina auki, Bill Cosby Show, Cheers, Hilut kintuissa sekä lukuisia muita hittisarjoja.

-jarmo

Katson 90 prosenttisesti Ylen kanavia, koska sieltä ei tule noita järjettömiä, lapsellisia, halpoja tosi-tv-ohjelmia, kuten sinkkulaiva siellä tai täällä, häät siellä tai täällä, miljonääriäidit Ruotsissa tai jossain muualla, metsien miehet, gigolot, rekkakuskit, kuppilat, illalliset, pomot piilossa, leila leipoo.. tämä lista on loputon. Elokuvat, joita tulee mainoskanavilta, ovat tulleet jo kaikki kai kymmeniä kertoja ja onkin jo vitsi, että käsi pystyyn, joka EI OLE nähnyt Ramboa, Bondia, Piraatteja, tai Luunmurskaajia. Onneksi on Netflix yms. Ne ovat taivaan lahja suomalaisille, jotka haluavat katsoa elokuvia tai kiinnostavia sarjoja.

-Nasse setä

Televisio-ohjelmien tarjonta on tällä hetkellä melko huonoa. Itseäni kiinnostavia sarjoja ei televisiosta tällä hetkellä tule ja kesän tarjontaan en edes odota mitään hyviä sarjoja. Katsoin mielelläni esim. sellaisia sarjoja kuin Tunteita ja Tuoksuja ja Eeastenders. Hyvät saippuasarjat puuttuvat kokonaan ohjelmistosta, sillä minusta niitäkin tarvitaan vastapainoksi työlle.

Englantilaiset poliisisarjat, ja tietysti Emmerdale. Näistä en luovu.

-Seppo

Eniten seuraan uutisia ja ajankohtaisohjelmia. Satunnaisesti katson saksalaisia ja ruotsalaisia sarjoja. Myöskin tunnettuja elokuvia katselen satunnaisesti. Urheilusta kiinnostaa vain hiihtolajit.

-TM

Televisiosta tulee tyhmentävää ohjelmaa. Aivan liikaa käsikirjoitettua realityohjelmia. Kokki-treffit ja kaikkea halvalla tuotettua soopaa. Asiallisia dokumentteja, luonto- ja haastatteluohjelmia, kuten Inhimillinen tekijä -tapaisia ohjelmia tykkään katsoa. Myös Tv7 ja Alfa ovat mieluisia.

-Minna

YleFem-kanavalta katson draamasarjoja: mm. Perilliset, Lomahotelli sekä elokuvia. Tanskalaiset sarjat ovat hyviä, odotankin nykyään milloin tulee joku uusi sarja ja elokuva. Olen ”löytänyt” tämän kanavan noin vuosi sitten samoin kuin Teeman, josta tulee hyviä asiaohjelmia ja vanhoja elokuvia, niitä on ilo katsoa.

-Kardemumma

Salkkarit, Uusi päivä, Uutisvuoto, dokumentteja, Frii-kanavan Kenet ihmeessä nain ja muut hurjat ohjelmat tulee katsottua. Kadonneen jäljillä oli koskettava ihana sarja.

Kaikenmaailman ruokaohjelmia tulee ihan liikaa, kuten laihdutusohjelmia. Mainoksia tulee aivan liikaa ja uusintoja uusintojen perään – eli kyllä ohjelmatarjonta on surkeaa siihen nähden paljonko me joudumme maksamaan television katselusta. Ja nuo kaikki Aatami etsii Eevaa, alastomat deittiohjelmat ovat aivan järkyttäviä. Samoin Tuuriin ja Tuurin kyläkauppiaan elämästä tulee aivan liikaa joka kanavalta ja joka tuutista. Ärsyttää!!

Kotimaisista suosikkisarja oli Pirunpelto. Harmi kun se loppui ja Sutkikin jo kuollut (tai se joka sitä näytteli). McLeodin tyttäret, Capri. Putoukset yms oli ihan typeriä.

Uutiset, dokumentit, Teema-kanava yleensä, luonto-ohjelmat, tennis, elokuvaklassikot, Studio55.

-nainen 65 Espoosta

Katson mieluimmin uutisia, dokumentteja, hyviä sarjoja ja elokuvia. Televisiosta tulee kaikilta kanavilta liikaa väkivaltaisia murhasarjoja. Joku voisi tutkia, kuinka monta murhaa viikossa tehdään televisiossa. Liikaa myös ruokaohjelmia, ei kuitenkaan yhtään ruokaongelmaisille: laktoosi, keliakia, diabetes, ärtynyt suolisto, ym....

-anski

Suomalaiset viihdeshowt ovat täysin ala-arvoisia: huudetaan, tehdään ihmeellisiä irvistyksiä, riehutaan ja melskataan. Myös ulkomainen viihde on muuttunut yhä enemmän täysin päättömäksi pelleilyksi. Älykästä huumoria ei ole. Viihdettä en siis katso. Avara luonto on edelleen kiinnostava, samoin Matkapassi. Uusintoina pyörivät jaksot olen enimmäkseen joskus kyllä nähnyt, mutta voihan ne katsoa uudestaan, ainakin jotkut. Arto Nybergin talk show on silloin tällöin erittäin hyvä, siinä toivossa seuraan sitä. Studio55 on samoin mukava asiaohjelma, mutta nykyään aivan liian sairaus- ja terveyspainotteinen teemoiltaan. Ruotsinkielinen Närbild on pitänyt pintansa eikä sitä, kumma kyllä, ole lopetettu. Uutiset katson aina kahdesti päivässä. Ne sentään onneksi ovat vielä laadukkaat.

Viihdesarjoista seurasin Downton Abbeya, odotan jatkoa. Ranskalaiseen kylään piti myös tulla jatkoa, mutta eipä tullut, se häipyi jonnekin taivaan tuuliin. Perilliset oli hyvä. Kesällä tulee uusintana Silta, jota en ole nähnyt, täytynee tutustua. Dekkarisarjoista en ole löytänyt mielestä. Donna Leon -sarjat olivat mieleen, siitä tosin on jo aikaa. Elokuvia katson mielelläni. Joskus tulee ihan hyviä uusia, joskus vanhoja herkkuja. Olen melko valikoiva, mutta kerran pari viikossa löytyy jotakin. Nauhoitan ne usein, koska en ole yövalvoja.

Eniten raivostuttavat ainaiset, nopeat uusinnat. Kun televisioveron tuotto nykyään tulee oli ohjelma mikä tahansa, niin eivätpä ohjelmavastaavat paljoa viitsi vaivautua. Samat jutut pyörivät eri kanavilla. Ja joka kanavalla joku laittaa aina ruokaa. Seuraan kyllä Sikkeä.

Ohjelmamakuni on ehkä muuttunut iän myötä, mutta katson, että eniten siihen on kyllä vaikuttanut ajan kulu: television alkuaikoina kaikki oli suurenmoista ja katsottiin mitä vain, mutta tekniikan kehittyessä ja valinnanvaran lisääntyessä huimasti katsoja on tullut vaativammaksi. Suosikkiohjelmani kautta aikojen on, se täytyy tunnustaa, Peyton Place. Eniten ehkä nostalgisista syistä. Muistan miten keskiviikkoillat suunniteltiinkin niin, että sai rauhassa katsoa jakson. Jos jostakin syystä se ei onnistunut, soitettiin seuraavana päivänä kaverille ja kysyttiin, mitä sarjassa tapahtui.

-mor mor

Lue myös:

    Uusimmat