Lukas Hradeckyn kohtalokkaalle virheelle herui ymmärrystä – Antti Niemi paljasti, mitä aikoo sanoa Huuhkajat-veskarille

Bayer Leverkusenin suomalaismaalivahti Lukas Hradeckylle sattui jalkapallon Mestarien liigan debyyttiottelussaan painajaismainen virhe, josta vierasjoukkue Lokomotiv Moskova iski 2–1-voittomaalin. C Moren asiantuntija Antti Niemi ymmärsi Suomen maajoukkuemaalivahtia ja analysoi tilannetta laajoissa silmänaloissa.

MAINOS

Mestarien liiga suorana C Morella

C More näyttää suorana lähetyksenä joka ikisen Mestarien liigan, Eurooppa-liigan ja La Ligan ottelun.

C Moren sivulle pääset tästä

Hradecky haki pelinavausta keskelle, mutta Lokomotivin Dmitri Barinov pääsi harhasyöttöön kiinni. Venäläinen nosti pelivälineen Leverkusenin häkkiin yli kaukana maalistaan olleen Hradeckyn.

Niemi muistutti, että Bayer Leverkusenin pelityyliin kuuluvat myös lyhyet avaukset, joissa Hradecky on tyypillisesti hyvä. Kun maalivahtikin pyrkii toistuvasti avaamaan peliä lyhyellä syötöllä, vastaavia virheitä joskus – hyvin harvoin – sattuu.

– Tässä ei ollut periaatteessa mitään hätää, mutta "Luke" on pelityyliltään aktiivinen maalivahti. Sekä Suomen maajoukkue että Leverkusen käyttävät häntä näissä tilanteissa ylimääräisenä kenttäpelaajana, Niemi analysoi.

Niemi toimii myös Suomen jalkapallomaajoukkueen maalivahtivalmentajana.

– Seuraavan kerran kun varmasti huomenna (torstaina) Luken kanssa juttelen, sovitaan, ettei hän muuta pelityylissään yhtään mitään, Niemi paljasti.

– Kun tarpeeksi monta kertaa syöttää uran aikana, yksi tai kaksi kertaa käy niin, ettei mene ihan nappiin.

Kehuja ansaitsi maalin tehnyt Dmitri Barinov.

– Hän ennakoi hyvin; näki, mitä Luke tuossa yrittää, Niemi niputti.

Lue myös:

    Uusimmat