Mainos

Luhtitalon seinän koloon pesinyt tiainen joutui pulaan, kun poikasia alkoi tippua pesästä – neuvokas Anne rakensi varapesän, johon on turvallista tipahtaa

Tuusulassa Uudellamaalla vältettiin kuluneella viikolla lintutragedia, kun neuvokas talon asukas kehitti varapesän kiikkerälle tiaisenpesälle.

Luhtitalon seinän koloon parvekkeen alle pesinyt talitiainen joutui pulaan, kun poikasia alkoi tipahdella pesästä.

Talossa asuva Anne Simmala kuuli tapahtuneesta naapuriltaan, joka oli löytänyt maasta 3 kuollutta linnunpoikasta. Naapuri oli ollut hyvin ahdistunut tilanteesta ja kysynyt apua Simmalalta, jonka tiesi olevan paitsi eläinten ystävä myös kätevä käsistään.

Varapesä syntyi heinillä pehmustetusta korista

Simmala rakensi miehensä kanssa linnuille varapesän korista, johon on turvallista tipahtaa. Varsinaisessa pesässä tuntui Simmalan mukaan olevan vielä paljon elämää jäljellä.

– Sieltä kuului vielä hirveästi piipitystä, ja emo kävi tosi ahkerasti ruokkimassa poikasiaan. Ajattelin niin, että laitetaan pesän alle kori, joka pehmentää lintujen pudotusta. Ja kun poikaset alkavat ainakaan opetella lentämään, kun alla on varalaskeutumispaikka, ne eivät tipu silloinkaan asvaltille vaan koriin. Ja jos ne osaavat lentää korista pois, ehkä ne oikeasti osaavat lentää.

Korin Simmalan mies kiinnitti pesän alla olevaan pylvääseen nippusiteellä. Sen pohjalle hän pani heiniä pehmukkeeksi.

– Nyt sitten vain seuraillaan, mitä tapahtuu. Sadesäällä pitää tietysti myös välillä käydä tarkastamassa, ettei korin pohja kastu liikaa. Uusia tippuneita ei ole näkynyt ja toivotaan, ettei näykään.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja