Löytyykö sinulta kotoa tämä laite? Tutkimuksen mukaan se on selkein merkki varakkuudesta

Uuden tutkimuksen mukaan iPhonen löytyminen taskusta on selkein merkki rikkaudesta. Tutkimuksesta uutisoivat muun muassa Business Insider, Mashable ja The Daily Mail.

VIDEO: IPhone-ostoksilla kannattaa olla tarkkana, ettei joudu huijatuksi. Tunnistatko, kumpi puhelimista on feikki?

Yhdysvaltalaisen tutkimuksen mukaan ei ole aivan yhdentekevää, mikä puhelin löytyy taskusta – ainakin, jos haluaa viestiä olevansa rikas.

Chigagon yliopiston tutkijoiden mukaan iPhonen omistaminen on todennäköisin yksittäinen merkki ihmisen vauraudesta. National Bureau of Economic Research -julkaisussa ilmestyneessä tutkimuksessa selvisi, että 69 prosentin todennäköisyydellä iPhonen omistaja oli korkeatuloinen.

Toisena listalla yksittäisistä esineistä, jotka kielivät selkeiden omistajan hyvätuloisuudesta, oli iPad 67 prosentilla.

Sinappi on vaihtunut puhelimeen

Tutkimus toteutettiin kyselyinä sekä haastatteluina vuonna 2016. Siihen osallistui yhteensä noin 6 400 ihmistä kattavasti eri tulo-, rotu- ja sukupuoliryhmistä. Osallistujilta kysyttiin heidän muun muassa kulutuskäyttäytymisestään sekä mediankulutuksesta.

Vielä vuonna 1992 Yhdysvalloissa selkein yksittäinen merkki rikkaudesta oli Grey Poupon -merkin Dijon-sinapin ostaminen, ja vuonna 2004 paalupaikkaa taas piti Land O’ Lakes Regular -merkin voin ostaminen.

Vuonna 2016 laadukkaat ruokatuotteet ovat vaihtuneet kalliiseen teknologiaan. 

Applen puhelimet voidaankin nähdä jo jonkinlaisena luksustuotteena, sillä iPhonet voivat maksaa parhaimmillaan tuhat euroja, kun Android-laite irtoaa jo satasella.

Lue myös:

    Uusimmat