Lotta Harala aitoi voittoon kansainvälisessä kisassa – ikävää kerrottavaa voinnista

Lotta Harala juoksi Kreikan Ateenassa käydyn Dromia-kilpailun 100 metrin aitojen voittoon. Voittoaika oli 13,03.

Tulokset 1,2 metrin myötätuulessa eivät muodostuneet hurjiksi. Toiseksi ja kolmanneksi sijoittuivat ajoin 13,12 Saksan Marlene Meier ja Kreikan Elisavet Pesiridou.

Toinen suomalainen, Nooralotta Neziri, oli kilpailussa neljäs kauden parhaallaan 13,14. Hän oli kellottanut kolme päivää aiemmin ulkokauden avauksessaan Kreikan Kalamatassa 13,47.

Suomalaiset aitoivat B-finaaliksi merkityssä erässä, mutta tämän erän kärkinelikon ajat olivat parempia kuin A-finaalin voittajalla.

Huippuvireessä ollut Harala aitoi viime lauantaina Espoossa ulkokauden avauksessaan veret seisauttavan ajan 12,64. Tilastoihin jopa Reetta Hurskeen Suomen ennätystä (12,70) ripeämpää pyrähdystä ei kuitenkaan kirjattu, koska myötätuulta oli hienoisesti liikaa: 2,2 m/s.

Harala sai myöhemmin samana päivänä pöytäkirjoihin sallituissa olosuhteissa noteerauksen 12,89. Hänen ennätyksensä on 12,85 viime kesältä.

Harala kilpaili kovassa päänsäryssä

Ateenan Dromia-kilpailu on Kansainvälisen yleisurheiluliiton Continental Tourin hopeatason kisa. Harala ilmaisi kansainvälisen kilpailun alla järkytyksensä aikaa nähneestä alustasta, jota oli hänen mukaansa "paikkailtu vähän".

Kisan jälkeen Harala kertoi päivänsä olleen "pikkuisen hankala alusta asti".

– Minulla oli kova päänsärky verryttelyssä ja läpi kilpailun. Juoksussa en oikein päässyt hyvään juoksuasentoon, eikä terävyys ollut paras mahdollinen. Sitten vielä kolhin viidettä ja kuudetta aitaa, Harala sanoi Urheiluliiton tiedotteessa.

– Tämmöisiä päiviä tulee joskus.

Neziri kiteytti oman kilpailunsa perussuoritukseksi.

– Hyvä alku, ekalle aidalle tulo oli ihan minun parhaita, mutta loppu ei tullut hyvin. Puolenvälin jälkeen juoksu oli vähän haastavaa. Olisi ollut kiva ottaa sadasosat kotiin, mutta minulla yleensä kestää aikansa, että se juoksu lähtee lentoon, Neziri viittasi siihen, että kausi on vasta alkanut.

– Edellisen kisan aitojen kolhimisen jälkeen vähän jännittikin, mutta tuli sellainen perussuoritus.

Juttua päivitetty suomalaisten kommenteilla kello 21.41.