Lordin viisukarsintavoitosta lähes 10 vuotta – "Ei meillä olisi nyt mitään jakoa"

Euroviisut toukokuussa 2006 voittaneen Lordin nokkamies Mr. Lordi ei lähtisi kisaan toista kertaa.

Hirviörockyhtye Lordi valittiin Suomen euroviisuedustajaksi karsintafinaalissa 10. maaliskuuta vuonna 2006. Yhtyeen voitosta on siis kulunut lähes kymmenen vuotta.

Karsintavoiton jälkeen Lordi eteni ikimuistoisesti euroviisuvoittajaksi Kreikan Ateenassa toukokuussa 2006 järjetetyissä euroviisuissa.

– Kyllähän sitä tulee tänäkin vuonna seurattua euroviisuja, samalla tavalla kuten ennen omaa viisuvoittoa ja sen jälkeenkin. Samalla lailla kuin ihan kuka tahansa muukin, Mr. Lordi kertoi MTV.fille euroviisukarsinnat huipentavan UMK-finaalin lehdistötilaisuudessa.

– Oma suosikkini tämän vuoden kisassa on Barbe-Q-Barbies. En osaa sanoa, tulevatko he voittamaan. Samaa pitäisi kysyä kaikilta äänestäjiltä. Eihän sitä voi tietää. Toivottavasti jokainen äänestää sitä artistia, mistä itse tykkää.


Lordi ei lähtisi toista kertaa mukaan euroviisukisaan.

– Ei missään nimessä. Edellisestä kerrasta ei voisi parantaa. Se olisi lähinnä noloa lähteä uudestaan. Vaikka onhan niitä toiseen kertaan lähteneitäkin voittajia. Mutta Johnny Logan (vuosien on varmaan ainoa, kuka on voittanut ja voittanut vielä uudelleen.

– Meidän kohdalla se oli once in a lifetime -tyyppinen juttu. Tähdet sattuivat menemään vahingossa suotuisaan asentoon. Nyt jos osallistuisimme, eihän meillä olisi mitään jakoa. Se tilanne meni jo. Meidän jutulla voitto ei enää onnistuisi.

Mitä hirviöpoppoolle kuuluu muuten tällä hetkellä?

– Olemme parhaillaan studiossa. Tarkoitus oli julkaista uusi levy toukokuussa, mutta nyt näyttää siltä että julkaisu siirtyy elo-syyskuulle.

– Sen jälkeen keikkailemme. Kesällä esiinnymme myös Suomessa, soitamme Tuska-festivaaleilla saman setin kappaleita ja lavashow'ta myöten kuin vuonna 2006.

Lue myös:

    Uusimmat