Lohilaatikko ja sitruunakiisseli 29.2.2000

toim. Ari Malmberg

8 kiinteää perunaa
1 porkkana
1 sipuli
1 ruukku tilliä
(tai kuivattua tilliä)
noin 300 g kirjolohta
2 munaa
3 dl maitoa
suolaa
valkopippuria
öljyä vuokaan

uuni 175 astetta

Kuori perunat ja porkkana. Leikkaa ne suikaleiksi. Hienonna sipuli ja tilli. Poista lohesta ruodot ja nahka ja leikkaa se noin 4 cm:n kokoisiksi paloiksi. Valmista munamaito kulhossa, mausta se suolalla ja valkopippurilla. Voitele uunivuoka.

Lado peruna- ja porkkanasuikaleita ja lohta kerroksittain vuokaan niin, että peruna-porkkanasuikaleita tulee alimmaiseksi ja päällimmäiseksi. Ripottele väliin myös sipuli- ja tillisilppua. Kaada päälle munamaito ja paistaa uunissa 175 asteessa noin 1,5 tuntia. Tarjoa kuumana ruisleivän kanssa. Lopuksi voit puristaa päälle hieman sitruunamehua.

Sitruunakiisseli


2 sitruunaa
noin 1,5 dl sokeria
2 dl vettä
1 rkl maissintärkkelysjauhoja
25 g voita
2 munaa

Pese sitruunat hyvin ja raasta niiden kuori. Purista sitruunoiden mehu. Sekoita kattilassa sitruunan raastettu kuori ja mehu, sokeri, vesi ja maissintärkkelysjauho. Kuumenna koko ajan hyvin sekoittaen ja anna kiehua muutama minuutti. Lisää voi. Vatkaa munat yksitellen vähän jäähtyneeseen seokseen.

Lue myös:

    Uusimmat