Emma "peri" edesmenneen äitinsä parhaan ystävän: "Menetimme kumpikin jotain korvaamatonta"

Brittinainen sai korvaamattoman ystävyyden menetettyään äitinsä. 

Emma Beddington oli 29-vuotias perheenäiti, kun hän yllättäen menetti oman äitinsä onnettomuudessa.

Hän kirjoittaa Guardianin kolumnissaan, kuinka tapaus sekoitti koko perheen elämän ja hän hautautui hoidettavien asioiden, järkytyksen ja surun alle.

Sitten paikalle tuli Les, Emman edesmenneen äidin paras ystävä. Hän oli ollut perheen elämässä jo kauan, mutta lähinnä äidin kautta.

Nyt menetyksen kokeneet naiset saivat tukea toisistaan.

– Muistan sen fyysisen helpotuksen tunteen, jonka tunsin nähdessäni hänet; hänen halauksensa oli kuin happea, Emma Beddington kertoo.

Les vei hänet kävelylle, ja he kävivät läpi tuntojaan yhdessä. Kokemus oli kummallekin helpottava; tuskan ja ikävän sai päästää ulos.

Seuraavina vuosina kaksikko jakoi suruaan. He valvoivat unettomina öinä yhdessä ja huomasivat tulevansa loistavasti juttuun. Emma kirjoittaa, että Lesin seurassa ei ollut tarvetta kaunistella tai silotella asioita, vaan surkeimmatkin tunteet sai päästää ulos.

Yhteys säilyi välimatkasta huolimatta

Kun Emma perheineen muutti ulkomaille, ystävyyttä jatkettiin viestein, puheluin ja satunnaisin visiitein. Kuten nuorelle Emmalle aikoinaan, myös tämän lapsille Les lähetti syntymäpäiväkortteja ja hiukan taskurahaa.

Viime vuonna Emma muutti perheineen takaisin Yorkiin, ja samoin teki Les. Ystävykset ovat päässeet jälleen tapaamaan toisiaan säännöllisesti: Les tuo miehensä kanssa lapsenlapsiaan Emman luo, naiset käyvät elokuvissa ja istuvat tarkkailemassa ohikulkijoita.

– Parasta on, että voimme vain tavata nopeasti kadunkulmassa ja jupista synkästi toisillemme viisi minuuttia, kun tarve on.

Emma on nyt 44-vuotias, ja Les 72 vuotta, eivätkä he usko, että ystävyys olisi voinut syntyä ilman heidän kokemaansa menetystä. Äidin muisto on yhdistänyt heidät.

– En voi koskaan antaa Lesille sitä, mitä äitini hänelle antoi: heidän ystävyytensä oli "kerran elämässä -ystävyyttä", Emma Beddington kirjoittaa.

– Menetimme kumpikin jotakin korvaamatonta, mutta saimme samalla toisemme. Perimme toisemme.

Lue kaikki uusimmat lifestyle-aiheiset artikkelit!

Lähde: Guardian

Lue myös:

    Uusimmat