Liverpoolin viimeaikainen vierassaldo ei vakuuta – Jürgen Kloppilta tiukka vaatimus omilleen

Mestarien liigan hallitseva mestari Liverpool on esiintynyt viime vuosien aikana paikoitellen todella tahmeasti Euroopan vierasnurmilla, vaikka kotikentällä peli on kulkenut mallikkaasti. Liverpool-luotsi Jürgen Klopp haluaa muutosta huolestuttavaan trendiin välittömästi.

MAINOS

Mestarien liiga suorana C Morella!

C More näyttää suorana lähetyksenä joka ikisen Mestarien liigan, Eurooppa-liigan ja La Ligan ottelun.

C Moren sivulle pääset tästä

Liverpool kohtaa Mestarien liigan lohkovaiheen ottelussa keskiviikkona Genkin vieraskentällä. Kahden pelatun ottelun jälkeen hallitseva mestari on oman lohkonsa kolmantena maalieron turvin. Pisteitä Liverpoolilla on kasassaan kolme.

Viime vuosien aikana Liverpool on ollut väkivahva kotijoukkue Mestarien liigassa, mutta peli vierailla viheriöillä on takkuillut. Liverpool hävisi kauden ensimmäisen vierasottelunsa lohkovaiheessa Napolille 0-2-lukemin. Klopp painottaa, että joukkueen on parannettava tuloksiaan vieraskentillä.

– Emme voi nojata vain kotiotteluihimme. Tietysti illat Anfieldillä ovat erityisiä, mutta muutkin joukkueet voivat luoda erityisen tunnelman, Klopp kommentoi Sky Sportsin mukaan.

Viime kaudella Liverpool ei voittanut lohkovaiheessa yhtään vierasottelua, minkä vuoksi jatkopaikka meni todella tiukille.

– Viime vuonna olimme onnekkaita siinä, kuinka tasainen lohkomme oli, koska pystyimme häviämään kolmesti vieraskentällä ja silti saimme mahdollisuuden edetä jatkoon. Niin ei tapahdu tänä vuonna, Klopp vakuuttaa.

Kaudesta 2017 lähtien Liverpool on pelannut 13 vierasottelua Mestarien liigassa. Otteluista kuusi on päättynyt tappioon, viisi voittoon ja kaksi tasapeliin. Viisi vierasvoittoa ovat tulleet Bayern Müncheniä, FC Portoa, Mariboria ja Manchester Cityä vastaan. Vieraissa tappion punapaidoille puolestaan ovat aiheuttaneet Barcelona, Crvena cvezda, PSG, AS Roma ja Napoli. Välillä kyyti on ollut jopa kylmää.

– Tiedämme, että historiamme mukaan emme ole suoriutuneet (vieraspeleissä) hyvin viime vuosien aikana, mutta kokonaisuudessaan viimeisin Mestarien liiga -kausi oli erittäin hyvä. Emme voi kuitenkaan nojata noihin asioihin. Meidän on kehityttävä sekä yritettävä uudestaan ja uudestaan, kunnes onnistumme, Klopp painottaa.  

Lue myös:

    Uusimmat