Liverpool trilleristä maailmanmestariksi – sankari villiintyi riisumaan paitansa

Liverpool johtoon jatkoajalla: Roberto Firmino iskee MM-finaalin avausmaalin 1:39
Liverpool johtoon jatkoajalla: Roberto Firmino iskee MM-finaalin avausmaalin.

Liverpool juhlii jalkapallon seurajoukkueiden maailmanmestaruutta Mestarien liigan tittelin jatkoksi. Englantilaisryhmä kaatoi brasilialaisen Flamengon 1-0 jatkoajan jälkeen Dohassa lauantaina. 

Ottelun ainoa osuma tuli jatkoajan 8. minuutilla, kun Roberto Firmino päätti Liverpoolin nopean hyökkäyksen taidokkaaseen harhautukseen ja vastustamattomaan kutiin. Firmino juhli maalia riisumalla paitansa.  

Liverpool oli saada ratkaisevan sauman voittoon jo varsinaisen peliajan 1. lisäminuutilla, kun erotuomari Abdulrahman Al-Jassim näytti punapaidoille rangaistuspotkua. Tuomari kuitenkin muutti päätöksensä täysin VAR:n avulla, ja peli jatkui Flamengon vapaapotkulla.  

Liverpool valloitti Mestarien liigan viime keväänä kuudennen kerran, MM-titteli on sille historian ensimmäinen. Flamengo on puolestaan Etelä-Amerikan seurajoukkueturnauksen vallitseva mestari. 

Tuoreelle mestarijoukkueelle kantautui lauantaina hyviä uutisia myös kotoisesta Valioliigasta, kun sen lähin uhkaaja Leicester hävisi Manchester Citylle 1-3. Liverpoolilla on nyt 10 pisteen johto Leicesteriin ja 11 pinnan ero Cityyn, ja vielä yksi ottelu enemmän pelaamatta. Liverpool kohtaa seuraavaksi juuri Leicesterin tapaninpäivänä.  

Tuomari paineessa MM-finaalissa: Liverpoolin rankkari vaihtui VAR-tarkastelussa eduksi Flamengolle 4:48
Tuomari paineessa MM-finaalissa: Liverpoolin rankkari vaihtui VAR-tarkastelussa eduksi Flamengolle.

Lue myös:

    Uusimmat