Boris Johnson puhuu koronarajoitusten purkamisesta Englannissa – asiantuntijat varoittelevat seurauksista

Englanti poistamassa pitkään kestäneet ja kovat koronarajoitukset 1:54
Kymmenen uutiset: Englanti poistamassa pitkään kestäneet ja kovat koronarajoitukset.

Britannian pääministeri Boris Johnson piti maanantai-iltana puheen, jossa hänen odotettiin ilmoittavan koronarajoitusten purkamisesta Englannissa.

Puhe oli ennakoidun kaltainen. Rajoitukset on tarkoitus poistaa pääosin kahden viikon päästä 19. heinäkuuta. Hallituksen asiantuntijat ovat varoittaneet toimien seurauksista. 

Englannissa koronatartuntojen määrä on kasvanut suurimmaksi sitten tammikuun, mutta silti Johnson aikoo viedä yhteiskunnan avautumisen viimeiselle tasolle.

Hallituksen tieteelliset neuvonantajat ovat varoittaneet hallitusta, ja sanoneet, että avaaminen johtaa ”varianttitehtaiden” rakentamiseen. Varianttitehtaalla tarkoitetaan sellaisten olosuhteiden luomista, jossa koronavirus voi jälleen muuntua uudestaan. Kansainvälisesti ollaan oltu huolissaan, voiko koronaviruksesta syntyä uusia variantteja, jotka leviävät tehokkaammin, aiheuttavat vakavampaa tautimuotoa tai jopa pystyvät tartuttamaan jo rokotettuja tai aiemman tautimuodon sairastaneita henkilöitä.

Juttua päivitetty kello 19.47: Tiedotustilaisuus päättyi.


Boris Johnson kertoi tiedotustilaisuudessa kuinka Britannia aikoo purkaa koronarajoituksia asiantuntijoiden varoituksista huolimatta 37:00
Katso tiedotustilaisuus kokonaisuudessaan tästä.

Lue myös:

    Uusimmat