Boris Johnson aikoo purkaa Englannin koronarajoitukset, vaikka asiantuntijat varoittavat "varianttitehtaista"

Osa saa koronan rokotteesta huolimatta – milloin opimme elämään viruksen kanssa, THL:n Hanna Nohynek? 8:53
THL:n Hanna Nohynek pohtii: Täytyykö tartuntoja enää estää, jos riskiryhmät on suojattu rokotteella.

Britannian pääministeri Boris Johnson aikoo ilmoittaa purkavansa suurimman osan lopuista koronarajoituksista kahden viikon päästä 19. heinäkuuta, vaikka hallituksen asiantuntijat ovat varoittaneet toimien seurauksista. Asiasta uutisoi The Guardian

Englannissa koronatartuntojen määrä on kasvanut suurimmaksi sitten tammikuun, mutta silti Johnson aikoo viedä yhteiskunnan avautumisen viimeiselle tasolle.

Hallituksen tieteelliset neuvonantajat ovat varoittaneet hallitusta, ja sanoneet, että avaaminen johtaa ”varianttitehtaiden” rakentamiseen.

The Guardianin mukaan Johnsonin odotetaan ilmoittavan lievennyksistä tänään iltapäivällä tiedotustilaisuudessa Downing Streetillä. Tarkoituksena on, että ihmisiä ei enää juurikaan ohjattaisi laeilla, vaan jokainen voisi tehdä omat päätöksensä.

Tämä kaikki muuttuisi

Lievennyksien myötä täyden rokotesarjan saaneet voisivat matkustaa koronan riskimaihin ja palata sieltä ilman karanteenia. Rokotettujen ei myöskään tarvitsisi eristäytyä, jos altistuu viruksen kantajalle.

Myös kasvomaskien käytöstä tulisi vapaaehtoista, pakollista se olisi sairaaloissa ja muissa terveydenhuollon yksiköissä.

Hallituksen odotetaan luopuvan myös ”koulukuplista”, joissa satojatuhansia on joutunut karanteeniin, jos kuplan sisällä on todettu tartunta.

Myöskään pubeihin ja ravintoloihin mennessä ei tarvitsisi enää skannata koodia, joka on helpottanut jäljittämistyössä, jos ravintoloissa on oleskellut viruksen kantaja.

Lue myös:

    Uusimmat