Huuhkajat hurjana – näin Kreikka kaatui

Suomen jalkapallomaajoukkue voitti Kreikan maalein 2–0 Kansojen liigan ottelussa Tampereella. MTV Sport seurasi ottelun tapahtumia.

Kello 23.38. Ottelu on päättynyt: Suomi voittaa 2–0! Suomi on nyt voittanut kaikki tähän asti pelaamansa neljä Kansojen liigan ottelua.

89. min. Robin Lod alustaa maalin vasemmalta kulmalta ja Glen Kamara tykittää pallon maalin edestä häkkiin! 2–0 Suomelle, tästäkin on tulossa voitto!

87. min. Kreikan vaihdosta kentälle otettu Efthimios Koulouris laukoo äärimmäisen vaarallisesti. Pallo viuhuu juuri oikean tolpan vierestä ohi.

86. min. Suomi tekee toisen vaihtonsa. Maalin tehnyt Pyry Soiri vaihtoon ja Juha Pirinen kentälle.

84. min. Giorgos Tzavellas kaatuu kamppailutilanteessa Suomen maalin luona, näyttää että häntä oltaisiin revitty ja vaatii rangaistuspotkua. Peli saa kuitenkin jatkua – oikea tuomio.

80. min. Suomen toinen maali äärimmäisen lähellä! Robin Lod ampuu harhautustensa päätteeksi vasempaan tolppaan. Pyry Soiri iskee kiinni irtopalloon, ja hänellä on tyhjää maalia edessään, mutta hän nostaa pallon Kreikan maalin yli.

77. min. Suomi on pyrähtää vaaralliseen vastaiskuun. Robin Lod syöttää, mutta tilanne laimentuu, kun pallo ottaa läpi pyrkivän Jasse Tuomisen kantapäihin.

72. min. Vaara jatkuu Kreikan maalilla: Joona Toivio lähettää vaarallisen vapaapotkun rangaistusalueen rajan takaa. Tähtäimessä maalin oikea kulma, mutta Kreikan maalivahti Vasilios Barkas on hereillä terävän kudin kanssa.

67. min. Kreikan puolustus aukeaa, ja Jasse Tuominen nousee, mutta Kreikan maalivahti Vasilios Barkas ehättää pallon tielle.

62. min. Pyry Soiri nousee pallon kanssa ja hakee syöttöä aivan vasemman tolpan liepeillä, mutta kreikkalaispuolustaja Michalis Bakakis liukuu tielle ja kulmaksi menee.

59. min. Robin Lod kaatuu keskialueen kamppailutilanteessa ja jää hetkeksi maahan tuskainen ilme kasvoillaan, mutta pystyy jatkamaan peliä.

57. min. Kreikan kärkipelaaja Konstantinos Mitroglou ampuu vasurillaan ilmasta noin 25 metristä, mutta oikealta menee selkeästi ohi.

50. min. Jasse Tuominen yrittää kaukolaukauksella, ja kuti onkin komea. Pallo menee kuitenkin ylärimaa nuollen yli.

46. min. Maali! Toinen jakso käynnistyy ryminällä. Simon Skrabb keskittää, ja Pyry Soiri tuikkaa pelivälineen maalin edestä vasemmalla jalallaan alakulmaan! Suomi johtaa 1–0.

Kello 22.48. Toinen jakso käynnissä!

Kello 22.33. Suomi päättää avausjakson vahvaan paineeseen. Simon Skrabb keskittää oikealta kohti maalia, mutta Kreikan toppari Konstantinos Manolas putsaa pallon pois. Tauolle mennään 0–0-tilanteessa varsin tasaisten kenttätapahtumien jälkeen.

42. min. Kreikan Dimitrios Pelkas kokeilee ja chippaa pallon rangaistusalueen rajalta, mutta vasemmalta ohi Suomen maalin menee.

41. min. Robin Lod spurttaa ylös vasenta kaistaa pitkin puolilupaavan oloisesti, mutta Kreikan puolustus pääsee tielle rangaistusalueen rajalla ja katkaisee tilanteen.

40. min. Peli pyörii pitkälti keskialueella. Riskejä ei liikoja kumpaankaan suuntaan oteta.

33. min. Kreikan laitapakki Konstantinos Tsimikas jakaa vasemmalta matalan keskityksen kohti Suomen maalia. Pallo pomppii vaarallisesti, mutta huuhkajavahti Hradecky pomppaa ilmaan ja koppaa.

32. min. Kreikan Anastasios Bakasetasilta matala laukaus hiukan rangaistusalueen rajan takaa. Kuti päätyy kuitenkin ohi, ja Suomen maalivahti Lukas Hradecky on tilanteessa hyvin mukana.

25. min. Suomi on saanut pelin painopistettä Kreikan päätyyn. Pallo pyörii Kreikan rangaistusalueella, ja Paulus Arajuuri hakee takayläkulmaa, mutta nostossa ei ole merkittävästi voimaa ja helleenimaalivahti Vasilios Barkas torjuu vaikeuksitta.

23. min. Alexandros Tziolis liukuu keskialueella ikävän näköisesti Glen Kamaran jaloille. Pelissä muuten varsin tyyntä, mutta myrskyn edellä vai ei?

17. min. Jere Uronen nousee vasenta laitaa pitkin. Pallo kreikkalaisjaloista yli rajan ja kulmapotkuksi.

14. min. Pukin vasen reisi on vahvasti teipattuna.

11. min. Karmea takaisku Suomelle! Tulikuuma maalisieppo Teemu Pukki on loukannut jalkaansa ja joutuu vaihtoon. Tilalle Simon Skrabb.

Pukki näytti loukkaavan jalkaansa ensi kerran jo viidennen minuutin tilanteessa, jossa hän taisteli pallon kanssa Kreikan rangaistusalueella. Pukki koki vasemman takareitensä kanssa tämän jälkeen kovia vielä harmittoman näköisessä tilanteessa keskialueella.

10. min. Nyt Kreikan pallonhallinta on siirtynyt Suomen rangaistusalueen liepeille. Konstantinos Fortounisin laukaus pysähtyy kuitenkin Glen Kamaran jalkoihin.

9. min. Kreikka pallottelee rauhassa keskialueen ja oman rangaistusalueensa välillä. Suomen pakka pysyy tiiviinä ja kompaktina alla hätiköimättä.

5. min. Pallo pyörii vaarallisesti Kreikan rangaistusalueella. Ensin Pukki driblaa vasemmalla, perään Jasse Tuominen hakee paikkaa keskeltä ja lopulta Pyry Soiri on pallossa maalin oikealla kulmalla, mutta Kreikka selviää säikähdyksellä ja Suomen kulmapotkulla.

3. min. Kreikan Anastasios Bakasetas keskittää pallon Suomen rangaistusalueelle, mutta Konstantinos Mitroglou ei saa puskuunsa voimaan.

3. min. Pallo pyörinyt toistaiseksi aavistuksen enemmän Kreikan kenttäpäädyssä, mutta ottelun alku on otettu tunnustellen.

Kello 21.46. Ottelu käynnissä!

Kello 21.43. Maamme-laulun vuoro. Soi sana kultainen, soiko samanlainen sävel Suomelle tänään kentällä?

Kello 21.42. Kreikan kansallislaulu kajahtaa. Enää muutama minuutti tositoimiin.

Kello 21.39. Suomella on Kansojen liigan aiemmista kolmesta ottelusta kolme 1–0-voittoa. Kaikki maalit on iskenyt tulikuuma Teemu Pukki. Saako Pukin putki jatkoa tänään?

Kreikalla on puolestaan tilillään 1–0-voitto Virosta, 1–2-tappio Unkarille ja sitä seurannut 1–0-voitto Unkarista.

Kello 21.27. Illassa on isoja panoksia. Tietojen mukaan Kreikan päävalmentajaa Michael Skibbeä uhkaavat potkut, jos Suomesta ei tule voittoa. Lisää tässä jutussa.

Kello 20.47. Voitolla Suomi ottaisi tiukan otteen lohkovoitosta. Kreikka on nyt siis kolme pistettä Huuhkajia perässä, kun taas Unkari on kuuden pinnan päässä ja Viro nollakerholaisena ulkona pelistä.

Suomi ja Kreikka kohtaavat uudelleen kuukauden päästä, ja sen jälkeen Suomella on vielä ottelu Unkaria vastaan. Kreikka päättää kahden Suomi-ottelun jälkeen lohkovaiheensa Viro-peliin. Unkarilla on jäljellä kaksi Viro-ottelua ja Suomi-peli.

Kello 20.40. Jälleen pieni kertaus systeemiin: Kansojen liiga koostuu neljästä divisioonasta (A, B, C ja D), joista jokaisessa on neljä lohkoa. A-divisioonan takana lohkovoittajat nousevat kauden päätteeksi yhtä divisioonaa ylemmäs ja lohkon viimeiset putoavat pykälää alemmas. Pelissä on sitäkin isompia panoksia: lohkovoittajat pääsevät pelaamaan EM-kisapaikoista pudotuspeleissä. Jokaisen divisioonan (A, B, C ja D) pudotuspelivaiheen voittaja saa paikan EM-kisoihin.

Kello 20.38. Edessä on Kansojen liigan C-divisioonan 2. lohkon kärkitaisto. Kreikka on arvioitu pelaajamateriaaliltaan lohkon vaarallisimmaksi joukkueeksi, mutta kärjessä on yhdeksällä pisteellä Suomi. Helleenit ovat toisena kolme pinnaa Huuhkajia perässä. Kreikan pelaajista ja tilanteesta lisää tässä jutussa.

Kello 20.33. Huuhkajat on julkaissut avauskokoonpanonsa. Perjantain Viro-vierasotteluun on yksi muutos: 22-vuotias Glen Kamara korvaa keskikentällä Rasmus Schüllerin. Kokoonpano kokonaisuudessaan alla: