Tämä lautasliina mullisti Lionel Messin elämän – nyt se huutokaupataan huimaan hintaan

Jalkapallon supertähti Lionel Messin ura ei välttämättä olisi lähtenyt samalla tavalla lentoon ilman erityistä lautasliinaa, joka myydään nyt huutokaupassa huimaan hintaan.

Bonhams, joka on yksityisomistuksessa oleva kansainvälinen huutokauppatalo Lontoossa, järjestää maaliskuun loppupuolella huutokaupan erityiselle lautasliinalle.

Lautasliinan lähtöhinta on The Athleticin mukaan 300 000 puntaa (352 000 dollaria) ja sen toimeksiantajana toimii argentiinalainen jalkapalloagentti Horacio Gaggioli.

Lautasliinasta erityisen tekee puolestaan se, että siihen kirjattiin aikoinaan 13-vuotiaan Messin ensimmäinen, epävirallinen sopimus Barcelonan kanssa.

Äkkiä pois Real Madridin käsistä

Messi ja Barcelona pääsivät siirrosta sopimukseen 14. joulukuuta 2000, kun Barcelonan seurajohtaja Carles Rexach halusi epätoivoisesti argentiinalaisen superlahjakkuuden itselleen.

Messi oli tehnyt vaikutuksen kahden viikon mittaisen testijaksonsa aikana Barcelonassa syyskuussa 2000, mutta seura oli aluksi haluton hankkimaan näin nuorta pelaajaa Euroopan ulkopuolelta.

Rexach ei kuitenkaan voinut antaa tilaisuuden valua hukkaan.

Gaggiolin mukaan vaarana oli, että teini-ikäistä huippulahjakuutta tarjottaisiin pian muihin jättiseuroihin, kuten Real Madridiin, ellei Barcelona saisi sopimusta aikaiseksi.

Rexach kutsui tässä vaiheessa Gaggiolin illalliselle Barcelonaan tehdäkseen lopullisen päätöksen Messin suhteen, mutta siinä oli yksi ongelma: Rexachilla ei ollut aikaa laatia tai tulostaa sopimusta. Hän tarvitsi tarvittavat allekirjoitukset asiakirjaan, josta tulisi myöhemmin oikeudellisesti sitova.

Rexachin ratkaisuna oli ottaa lautasliina ja kirjoittaa siihen sopimussanat, jotka asianomaiset osapuolet allekirjoittaisivat laillisen sitoumuksen merkiksi.

– Tämä on yksi jännittävimmistä myyntikohteista, joita olen koskaan käsitellyt, sanoo Bonhamsin johtaja Ian Ehling.

– Kyllä, se on paperinen lautasliina, mutta se on se kuuluisa lautasliina, joka oli Lionel Messin uran alussa. Se muutti Messin elämän, FC Barcelonan tulevaisuuden, ja se oli keskeisessä asemassa antamassa miljardeille faneille ympäri maailmaa joitakin jalkapallon loistavimmista hetkistä.

Lue myös:

    Uusimmat