Liverpool tuhosi Chelsean – tuntematon huippulupaus varasti show'n

Englannin Valioliigassa pitkässä pisteputkessa oleva Liverpool ei pettänyt kannattajiaan keskiviikkonakaan. Liverpool kaatoi Chelsean maalein 4–1. Ennen illan ottelua joukkue oli pelannut peräti 14 ottelua ilman tappiota.

Kotijoukkueen maalintekijät olivat Anfieldin kentällä Diogo Jota, Conor Bradley, Dominik Szoboszlai ja Luis Diaz. Chelsean ainokaisesta vastasi Christopher Nkunku.

Liverpoolin toisen maalin tehnyt akatemiakasvatti Bradley, 20, on tehnyt näyttävän sisääntulon seuran ykkösmiehistöön.

Edelliseen viiteen otteluun nuori laitapuolustaja on päässyt korvaamaan loukkaantunutta tähtipelaajaa Trent Alexander-Arnoldia ja tehtaillut monien yllätykseksi kolme maalisyöttöä sekä yhden täysosuman.

Liverpool johtaa sarjaa 51 pisteellä. Toisena on Manchester City ja kolmantena Arsenal. Kummallakin on 46 pistettä.

Liverpoolin saksalaisvalmentaja Jürgen Klopp totesi Britannian yleisradioyhtiö BBC:n haastattelussa, että joukkue ei toimi ilman yhtenäistä tekemistä.

– En usko, että joukkue voisi loistaa ilman, että yksilöt työskentelevät yhdessä, Klopp sanoi.

Kloppin mukaan Liverpool olisi voinut tehdä maaleja enemmänkin. Hän kuvaili joukkuettaan ja peliä erinomaiseksi.

Klopp on jo aiemmin kertonut, että kuluva kausi jää hänen viimeisekseen englantilaisjätin päävalmentajana.

Manchester City kaatoi Burnleyn

Kierroksen muissa otteluissa hallitseva mestari Manchester City kaatoi Burnleyn lukemin 3–1 ja Tottenham Brentfordin maalein 3–2.

Cityn argentiinalaishyökkääjä Julian Alvarez täytti pelipäivänä 24 vuotta ja viimeisteli merkkipäivän kunniaksi kaksi joukkueensa maaleista. BBC:n tilastoinnin mukaan Alvarezista tuli Valioliigan kymmenes pelaaja, joka on tehty kaksi tai useamman maalin syntymäpäivänään.

Norjalaistähti Erling Haaland puolestaan nähtiin kentällä ensimmäistä kertaa sitten joulukuun alun loukkaantumisen. Pitkästä tauosta huolimatta Haaland on Valioliigan maalintekijätilaston jaetulla kärkipaikalla Liverpoolin Mohamed Salahin kanssa. Kummallakin on 14 osumaa liigassa. Illan ottelussa vaihtopenkiltä kentälle 71. minuutilla otettu Haaland ei saanut kartutettua pistetiliään kuitenkaan enempää.

Cityn kolmannen maalin teki Rodrigo Hernandez. Burnleyn ainoasta vastasi puolestaan Amin Nawfal al-Dakhil.

Cityn valmentaja Pep Guardiola totesi ottelun tauottua, että Liverpoolin kiinnisaamiseksi City tarvitsee pitkän voittoputken.

– Meidän on voitettava mahdollisimman monta ottelua ja sitten lopussa näemme, miten käy, Guardiola totesi ja lisäsi, että Liverpool ja Arsenal tuskin antavat vastustajilleen ilmaisia pisteitä jatkossakaan.