Lionel Messi historiallisesti ulos – Barcelona taipui dramaattiseen tappioon

Athletic Bilbao voitti jalkapallon Espanjan supercupin päihitettyään Barcelonan dramaattisten vaiheiden jälkeen 3–2. Ottelussa hämmästytti Barcelonan supertähden Lionel Messin ulosajo.

Barcelona oli edellisen kauden liiga- ja cup-mestarien ottelun varsinaisen peliajan lopussa kiinni voitossa 2–1-lukemin, mutta vimmatusti tasoitusta hakeneen Athleticin Asier Villalibre puski joukkueensa tasoihin ja jatko-otteluun.

Jatkoilla nähtiin yksi maali, ja se syntyi jo neljännellä minuutilla, kun Inaki Williams ampui pallon rangaistusalueen rajalta tolpan kautta yläkulmaan.

Aivan puolituntisen jatko-ottelun lopussa kuohahti, kun Lionel Messi huitaisi häntä estellyttä Villalibreä päähän. Messi sai videotarkistelun jälkeen suoran punaisen kortin, ja ulosajo oli hänelle seurajoukkueuran ensimmäinen 753 ottelussa Barcelonan paidassa kaikki kilpailut mukaan lukien.

Messi oli aiemmin nähnyt punaista vain Argentiinan maajoukkueessa kahteen otteeseen.

Messiä uhkaa nyt neljän ottelun pelikielto. Asia riippuu Espanjan jalkapalloliiton päätöksestä.

Messin ulosajon voi nähdä eräänlaisena jatkumona hänen ja Barcelonan turbulenttiseksi käyneelle liitolle. Argentiinalaistähti halusi kesällä lähteä seurasta, mutta Barcelona ei päästänyt häntä muualle.

Espanjan supercupin voitto oli Athleticille sen historian kolmas. Seuran edellinen pokaali oli ylipäätään vuodelta 2015, jolloin Athletic kukisti supercupissa juuri Barcelonan.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja