Lindsey Vonn julkaisi itkuisen kuvan – "Tiedän, etten välttämättä saa uralle haluamaani loppua"

Lindsey Vonnin viimeisen kauden piti olla kaikkien aikojen maailmancup-voittotilaston ykköspaikan jahtaamista, mutta pahimmassa tapauksessa kaikkien aikojen naisalppinistin ura on jo paketissa.

Vonn ilmoitti alppikauden alla, että hän päättää uransa. Ennen ensimmäistä kilpailua hän loukkaantui harjoituksissa ja alku lykkääntyi pitkälle tammikuuhun.

Vonn kisasi viime viikonloppuna Cortina d'Ampezzossa kaksi syöksykisaa ja keskeytykseen päättyneen super-g:n. Hän loukkasi itseään uudelleen, eikä nyt ole varmuutta pääseekö yhdysvaltalainen enää kisaamaan.

Vonn on hautonut ajatuksiaan tämän viikon ajan ja avaa nyt tilannettaan. Polveen on tullut uudenlainen vamma.

– Meille selvisi, että kivut ja lihasten toimimattomuus Cortinassa johtuivat iskuvammasta jalkani hermoon. Se tuli todennäköisesti viimeisessä hypyssä Cortinan ensimmäisissä harjoituksissa, mutta se on vaikea tietää vrmuudella. Sen laskun jälkeen kipu paheni joka päivä ja sunnuntaina jalassani oli kovia kipuja, Vonn selvittää Instagram-postauksessaan.

Vonn on julkaissut tekstinsä ohessa kuvan, jossa hänellä valuu kyynel silmästä. Pelko on suuri, mutta hän valaa myös uskoa.

– Nyt kun tiedämme ongelma, seuraava haaste on sen korjaaminen. Emme ole vielä löytäneet siihen ratkaisua ja siksi en laske (torstain) syöksyharjoituksissa (Garmisch-Partenkirchenissä). Koska tämä "vamma" on uusi, jaksan uskoa, että saamme sen korjattua.

– Etenen päivä päivältä. Tiedän, että en välttämättä saa uralleni haluamaani loppua, mutta jos mahdollisuus on olemassa, minä tartun siihen. Kiitos kaikesta tuesta, mitä olen saanut, se puskee minua eteenpäin, Vonn päätti viestinsä.

Alppihiihdon kokonaiscupin neljästi voittanut Vonn on voittanut urallaan 82 maailmancupin osakilpailua. Hänen edellään on vain Ingemar Stenmark, joka voitti 86 osakilpailua.

Ennen tuoreimpia huoliaan Vonn väläytti, että saattaisi kisata vielä ensi kauden alussa Lake Louisen kilpailuissa, koska joutui jättämään suosikkitapahtumansa tänä vuonna väliin loukkaantumisen takia.

Lue myös:

    Uusimmat