Linda Lampenius avautuu Aftonbladetille Peter Nygårdista – piina jatkui vuosia: "Sen vuoksi sairastuin bulimiaan"

2:00
Peter Nygård on ollut tuttu näky Yhdysvaltojen muotipiireissä – vaikutusvaltainen miljonääri pidätettiin Winnipegissä joulun alla.

Viulisti Linda Lampenius kertoo ruotsalaiselle Aftonbladetille Peter Nygårdin piinanneen häntä vuosia. Sen vuoksi hän sairastui bulimiaan. 

Viulisti Linda Lampenius kertoo Aftonbladetin haastattelussa piinaavasta oikeustaistelustaan Peter Nygårdia vastaan.

Useista alaikäisiin lapsiin kohdistuneista seksuaalirikoksista syytetty suomalaissyntyinen mies vangittiin viime viikolla Winnipegissä Kanadassa.

Yli kaksikymmentä vuotta sitten muotimiljonääri Peter Nygård haastoi Linda Lampeniuksen oikeuteen. 

Nygård oli kutsunut 90-luvulla Lampeniuksen juhlimaan hänen kanssaan Oscar-gaalaan. Pian kuitenkin kävi ilmi, että se oli valetta ja Nygård vei Lampeniuksen luksushuvilalleen, jossa hän esitteli tälle vähäpukeisten naisten kuvia. Lampenius kieltäytyi Nygårdin ehdotuksista ja kertoi, että hän ei kaivannut tällaista seuraa. 

Lampenius kertoi tästä erikoisesta kohtaamisesta suomalaiselle sanomalehdelle, mikä johti siihen, että Peter Nygård haastoi hänet oikeuteen ja vaati häneltä 10 miljoonaa dollaria kunnianloukkauksesta. Myöhemmin mies korotti summan 40 miljoonaan dollariin. 

Kun Linda Lampeniuksen rahat loppuivat eikä hän enää voinut maksaa amerikkalaiselle lakimiehelleen, hänen oli lopetettava koko oikeudenkäynti. Haastattelussa Lampenius kertoo, että hän joutui ostamaan vuonna 2001 Ilta-Sanomista kokonaisen sivun ja pyytämään siinä anteeksi Nygårdiltä ja väittämään, että hänen aiempi haastattelu ei pitänyt paikkaansa.

Edelleenkään Lampenius ei voi puhua asiasta sen enempää, mutta hän kertoo, että tapahtumilla oli pitkät vaikutukset hänen elämäänsä. 

– Tunsin olevani voimaton ja, että olisin menettänyt kontrollin. Sen vuoksi sairastuin bulimiaan. Minusta tuntui niin hirvittävän pahalta. Oksentelin jatkuvasti. Kaikki alkoi syksyllä 1999, kun minut haastettiin oikeuteen. Sitten tauti vain paheni ja paheni, hän kertoo Aftonbladetille.

Hänellä oli tapana tilata öisin ruokaa useista eri pikaruokapaikoista. Sen jälkeen hän ahmi autossa hirveän määrän ruokaa ja ahdistui entisestään.

– Tilanne vaikutti psyykkeeseeni ja koin usein, että en halua elää enää. Usein mietin, miten voisin päättää tämän kaiken. Prosessi maksoi minulle koko elämäni. 

Hän kertoo, että tällä hetkellä hänellä ei ole enää velkaa, mutta kun hän tapasi nykyisen miehensä Martin Cullbergin hänellä oli yhä miljoonien velat harteillaan. 

– Pääsin eroon velkataakasta pari vuotta sitten, Lampenius kertoo. 

Hän kuitenkin myöntää, että tapaus vaikuttaa yhä hänen elämäänsä. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja