Liki 80 kilometriä 48 tunnissa! Caitlin toteutti hurjan juoksuhaasteen Inkoossa – keräsi rahaa hyväntekeväisyyteen: "Nukuin koko aikana ehkä viisi ja puoli tuntia"

Inkoolaislähtöinen Caitlin päätti kaverinsa kanssa ottaa osaa hurjaan juoksuhaasteeseen 0:37
Katso videolta, minkälaisen lahjan Caitlin sai isoisältään suorituksensa jälkeen.

Inkoolaislähtöinen Caitlin juoksi liki 80 kilometrin matkan hyväntekeväisyyden vuoksi.

Isossa-Britanniassa asuva, Inkoosta kotoisin oleva Caitlin Crockford, 26, juoksi 48 tunnissa liki 80 kilometrin matkan.

Yhteen putkeen Caitlin ei matkaa juossut, vaan kyseessä oli niin sanottu ”4x4x48 running challenge”-juoksuhaaste. Sen takana on yhdysvaltalainen David Goggins. Haasteessa juostaan neljän mailin – noin 6,5 kilometrin – matka joka neljän tunnin välein, yhteensä 48 tunnin ajan. Tavoitteena on kerätä rahaa hyväntekeväisyyteen.

– Lockdownin aikana on tylsää, joten ystäväni kanssa päätimme kokeilla tätä haastetta, Caitlin kertoo MTV Uutisille.

– Lisäksi tänä aikana monen mielenterveys on koetuksella, joten päätimme kerätä rahaa mielenterveystyötä varten.

Caitlin keräsi rahaa Samaritans Emergency Appeal -järjestön mielenterveystyöhön Virgin Money Giving -sivustolle perustamansa keräyksen kautta. Keräyksen yhteyteen hän laittoi linkin Strava-sivustolle, jossa raportoi suorituksestaan. 

Caitlinin tavoitteena oli kerätä kasaan 250 puntaa, noin 278 euroa. Loppusummaksi kertyi 329 puntaa, noin 366 euroa.

Lenkille aina tiettyyn aikaan

Caitlin suoritti matkan juoksemalla tiettyä lenkkiä lähellä lapsuudenkotiaan Inkoossa. Hän aloitti juoksemisen torstaina 11. kesäkuuta klo 20 illalla ja juoksi ensimmäisen etapin. Seuraavan kerran hän lähti matkaan puolilta öin. Matka jatkui vähillä unilla lauantaiaamuna klo 4.00. Samalla rytmityksellä hän jatkoi juoksua, kunnes 48 tuntia oli kulunut täyteen. ”Maaliin” hän pääsi lähdettyään vielä viimeiselle etapille lauantaina 13. kesäkuuta klo 16.00.

– Kävin välillä kotona nukkumassa. Pidin kaiken valmiina juoksemista varten, vaatteet ja muut jutut.

Reissun aikana Caitlin kulutti yli 5500 kilokaloria. Hän kertoo joutuneensa syömään paljon, että jaksoi.

– Söin nakkeja, karjalanpiirakoita ja kaikkea muuta suomalaista ruokaa, hän nauraa.

Loppumatkasta alkoi väsymys painaa

Ensimmäiset neljä etappia tuntuivat helpoilta. Toisena yönä rasitus alkoi tuntua, kun unta oli sinä yönä kertynyt vain puolitoista tuntia.

– Kaksi viimeistä etappia tuntuivat kamalilta. Oli tosi vaikeaa, hän kertoo.

Caitlinin ystävä juoksi matkaa tahollaan Isossa-Britanniassa ja Caitlin Inkoossa. He pitivät yhteyttä ja raportoivat edistymisestään toisilleen.

– Oli lohduttavaa, että en ollut yksin urakkani kanssa, Caitlin kertoo.

7,5 juoksemista, alle kuusi tuntia unta

Caitlin piti tilastoa urakkansa edistymisestä. Yhteen lenkkiin hänellä meni keskimäärin 40 minuuttia ja yhteensä juoksemiseen kului 7,48 tuntia. Kaiken kaikkiaan mittariin kertyi 79,17 kilometriä.

– Nukuin koko aikana ehkä viisi ja puoli tuntia, hän muistelee.

Äiti kertoi tyttären urakasta sosiaalisessa mediassa

Äiti oli Caitlinin tukena tempauksen ajan. Hän esimerkiksi ajeli jonkin aikaa tytön vierellä autolla. Lisäksi hän vinkkasi paikallisessa Facebook-ryhmässä, että ohikulkijat voisivat tsempata Caitlinia nähdessään tämän. Caitlin sai kuulla kannustuskehotuksista vasta jälkikäteen.

– Äiti oli vain sanonut, että kerro sun reitti. Ihmettelin kovasti, miksi pari ohi ajanutta tööttäili ja hurrasi, hän nauraa.

– Myöhemmin kaupassa jotkut tulivat kehumaan, että miten hieno suoritus.

Tavoitteena juosta Helsingistä Inkooseen

Caitlin on harrastanut juoksua pari vuotta. Hänen tavoitteenaan oli osallistua maratonille, mutta koronaviruksen takia sellaisia ei järjestetä. Näin pitkää matkaa hän ei ole ennen juossut.

Caitlin asuu Isossa-Britanniassa, jonne hän muutti yliopisto-opintojen perässä ja jäi sittemmin asumaan. Nyt hän on ollut kesätöissä Suomessa. Englantiin hän palaa tämän kuun lopussa. Ennen sitä tavoitteena olisi vielä juosta Helsingistä Inkooseen.

– Toivottavasti pystyn siihen!

Lue myös:

    Uusimmat