Mainos

Liikenneturva varoittaa: Heijastavissa tuotteissa suuria eroja – taskulamppukikka paljastaa aidon heijastimen

Heijastavat tuotteet eivät välttämättä korvaa oikeaa, tyyppihyväksyttyä heijastinta, muistuttaa Liikenneturva. Sen mukaan heijastavien tuotteiden, kuten reppujen ja lankojen takaisinheijastavuudessa voi olla suuriakin eroja.

– Heijastin ja heijastava tuote ovat kaksi täysin eri asiaa. Heijastimeksi voi kutsua ainoastaan EN 13356 -standardin mukaista tyyppihyväksyttyä henkilösuojainta, kertoo Liikenneturvan suunnittelija Laura Loikkanen tiedotteessa.

Loikkasen mukaan heijastavat tuotteet ovat hyvä lisä näkyvyyteen, mutta niiden kanssa tulisi käyttää oikeita heijastimia.

Heijastavasta langasta kudottujen asusteiden alhainen heijastavuus johtuu heijastavan materiaalin vähäisestä määrästä.

– Kun ompelulangan paksuinen heijastava lanka on ripoteltuna muutaman millin pätkissä neulepinnan joukkoon, ei muodostu yhtenäistä ja tasaista heijastavaa pintaa, joka on edellytys tehokkaalle takaisinheijastavuudelle.

Heijastavien tuotteiden tehon voi tarkastaa taskulampputestillä.

– Aseta heijastin tai heijastava tuote noin kymmenen metrin päähän ja osoita sitä nenänpääsi kohdalle asetetulla taskulampulla. Näin pääset katsomaan heijastinta valon takaa, ikään kuin autoilijan näkökulmasta, Loikkanen kertoo.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.