Liike Nyt sai nimet kasaan – Hjalliksen liike ryhtyy puolueeksi, vaikka lupasi tehdä toisin

Hjallis Harkimo kertoo Liike Nyt- liikkeen vaalitavoitteista 1:40
Hjallis Harkimo kertoi Liike Nytin vaalitavoitteista aiemmin tänä vuonna.

Liike Nyt ilmoittaa keränneensä 5 000 kannattajakorttia. Kannattajakortit vaaditaan puolueen rekisteröintiin.

Puolueen asemaan pyrkivä Liike Nyt toimittaa kortit oikeusministeriöön perjantaina. Kannattajakorttien kerääminen alkoi elokuussa.

Liike Nyt ilmoitti kesäkuussa päätöksestään pyrkiä puolueeksi. Alun perin johtoajatuksena oli nimenomaan toimia puoluejärjestelmän ulkopuolella.

Liikkeellä on yksi kansanedustaja, eli Harry "Hjallis" Harkimo. Kokoomuksesta viime eduskuntakaudella lähtenyt Harkimo perusti liikkeen yhdessä SDP:n entisen puoluesihteerin Mikael Jungnerin ja viiden muun henkilön kanssa.

Puolue käyntiin tässä kuussa

Liike Nyt perusteli puolueeksi ryhtymistä kesäkuussa verkkosivuillaan esimerkiksi sillä, että uusi järjestäytymismuoto toisi liikkeelle enemmän vaikutusmahdollisuuksia. Puoluestatuksen puuttuminen muun muassa rajasi Liike Nytin ehdokkaat eduskuntavaalien vaalipaneeleista ja mielipidekyselyistä.

Myös ehdokkaiden asettaminen on Liike Nytin mukaan puolueen asemassa helpompaa, jolloin ehdokkaiden taakse ei tarvitse perustaa valitsijayhdistyksiä.

Liike Nytin tavoite on ollut käynnistää puolueen toiminta syyskuun aikana.

Puolueen perustamiseen vaaditaan lisäksi ote yhdistysrekisteristä, jäljennös puolueen säännöistä ja yleisohjelma. Kun Liike Nyt ilmoitti puoluehaluistaan, säännöistä käytiin keskustelua liikkeen nettiparlamenttina tunnetussa verkkoportaalissa.

 

Lue myös:

    Uusimmat