Mainos

Liike Nyt viimeistelee sääntöjään puolueen perustamista varten – kannattajakorttijahtiin käydään elokuussa

8:08
Puoluepäivä: Liike Nytin puheenjohtaja Harry Harkimo

Kansanedustaja Harry Harkimon luotsaama Liike Nyt alkaa kerätä kannattajakortteja puolueen perustamista varten elokuun alussa.

Liike Nyt ilmoitti päätöksestään pyrkiä perustamaan puolue kesäkuussa. Tuon jälkeen liikkeen nettiparlamenttina tunnetussa verkkoportaalissa on keskusteltu perustettavan puolueen säännöistä ja ohjelmasta.

Keskusteluaika päättyi tällä viikolla. Harry Harkimo kertoo STT:lle, että kommentteja tuli runsaasti. Palaute oli myös hyvin yksityiskohtaista.

Ihmiset ovat muun muassa halunneet tietää, miten tulevan puolueen piirijärjestöt toimisivat ja mikä olisi jäsenmaksu.

– Olemme yrittäneet tehdä modernimman puolueen niin, että meillä ei ole kauhean paljon byrokratiaa siinä, Harkimo sanoo.

Harkimon mukaan Liike Nytin puolueesta ei tule päättävää elintä, vaan nettiparlamentti säilytetään omana yksikkönään.

– Se päättää näistä asioista ja siksi tämä puolue on vähän niin kuin pakolla tehty, Harkimo sanoo.

Sääntöjen ja ohjelman viimeistelyn jälkeen Liike Nyt aikoo järjestää ympäri maata tapahtumia, joissa kerätään kannattajakortteja. Harkimo toivoo, että tarvittavat 5 000 kannattajakorttia saadaan kerättyä elo-syyskuun aikana.

Kerääjinä toimii Liike Nytin eduskuntavaaleihin osallistuneita ehdokkaita sekä muita aktiiveja. Harkimon mukaan tarmoa riittää.

– Meillä on innokasta porukkaa. Se ongelma on ollut, että vaalien jälkeen oli kauhean paljon innokasta porukkaa, mutta ei ollut oikein mitään, mitä tehdä, kun me valmistelimme tätä puoluehommaa.

Liike Nyt syntyi vaihtoehdoksi puolueille

Kokoomuksesta eronnut Harkimo ja SDP:n entinen puoluesihteeri Mikael Jungner perustivat Liike Nytin viime vuonna. Liikkeen tarkoituksena oli tarjota vaihtoehto perinteisille puolueille ja tehdä politiikkaa uudella tavalla. Yhtenä johtoajatuksena oli nimenomaan toimia puoluejärjestelmän ulkopuolella.

Harkimo perusteli kesäkuussa Helsingin Sanomille puoluepäätöstä muun muassa sillä, että ehdokkaiden asettaminen on muuten liian hankalaa. Harkimon mukaan suomalainen poliittinen järjestelmä on rakennettu puolueiden ympärille.

Jos Liike Nyt onnistuu rekisteröitymään puolueeksi, sille avautuu mahdollisuus puoluetukeen, jota maksetaan puolueille eduskuntavaaleissa saatujen kansanedustajapaikkojen mukaan.

Harkimo on Liike Nytin ainoa kansanedustaja. 

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja