Liigan runkosarjan ykköstähti vaihtoi pelipaikkaa kesken pudotuspeliavauksen – sitten tulivat hirmutykitykset ja tunnepurkaukset

Keskiviikkona Liigan runkosarjan parhaana pelaajana palkittu Pelicansin Oliwer Kaski oli monenlaisen keskellä puolivälieräavauksessa HIFK:ta vastaan. Pelipaikkavaihdos ja kaksi näyttävää osumaa, muiden joukossa. Pelicans otti lopulta 6-0-voiton.

Torstaina Kaski asteli jäälle harvinainen tunnustus rintataskussaan. Runkosarjan parhaana palkittu Kaski oli vasta liigahistorian toinen puolustaja, jolle on osoitettu kyseinen tunnustus.

Juho Olkinuora heitti jotain pientä, hyvää juttua, kuten aina. Aika rauhassa sai olla! Kaski sanoi MTV Urheilulle vastaanotosta Pelicansin pukukopissa palkinnon pokkaamisen jälkeen.

Olkinuora ja Kaski olivat torstaina Pelicansin avainhahmoja. Kaski kahdella maalillaan (video 6-0-maalista alla) ja Olkinuora 33 torjunnan nollapelillään.


Kaski itse koki pienen muodonmuutoksen pelin aikana. Nuorten maailmanmestarin Jesse Ylösen loukkaantuminen siirsi Kasken hyökkääjän paikalle.

– Meillä oli neljä rightin pakkia ja kun yksi oikean laidan hyökkääjä oli tippunut, niin se oli ihan loogista, Kaski totesi muutoksesta, joka ei häntä horjuttanut.

Hyökkääjän paikka on 23-vuotiaalle Kaskelle tuttu, sillä hän siirtyi kyseiseltä tontilta puolustajaksi muutama vuosi takaperin.

– Jos tarvitaan, niin sitten mennään. Ei se mikään ongelma ole. Pää jalkojen välissä mentiin, täysillä – ei siellä hirveästi mietitty, Kaski naurahti.

– Mutta ehkä tuo puolustajan paikka on vähän miellyttävämpi. Pudotuspeleissä voi tapahtua mitä vain. Sitten pelataan sillä paikalla, mitä sanotaan.

Hyökkääjävierailun ohessa Kaski sai tuuletella. Hirmujälkeä runkosarjassa tehnyt Kaski tykitti kaksi näyttävää maalia kolmannessa erässä.

– Olihan se hyvä, että sai onnistumisia. Ja ylipäätänsä, että pystyy tekemään maaleja myös näissä peleissä. Mutta kyllä nuo voitot ovat tärkeämpiä. Ei sillä ole sitten loppupeleissä niin merkitystä, että kuinka monta maalia kukin tekee, Kaski pohdiskeli.

Pelicansin ja IFK:n sarja jatkuu lauantaina Helsingissä. Jatkoon etenee neljällä voitolla.

Lue myös:

    Uusimmat