LG julkisti keskihintaisen Q7-älypuhelimen – vedenkestävä uutuus myyntiin Suomessa heinäkuussa 349 eurolla

LG on julkistanut G7 ThinQ -lippulaivaälypuhelimensa vanavedessä edullisemman keskihintaluokan Q7-älypuhelinmallin.

Kolmena eri versiona julkistettu alumiinirakenteinen Q7 sisältää 5,5 tuuman näytön 18:9-kuvasuhteella ja 2160×1080 pikselillä. Keskihintaiselle älypuhelimelle hienoisena erikoisuutena Q7 on myös pöly- ja vesitiivis IP68-luokitellusti eli kestää upotuksen 1,5 metrin syvyyteen 30 minuutiksi. Samoin pudotuskestävyys on sertifioitu samalle MIL-STD 810G -tasolle G7 ThinQ:n kanssa.

Q7 tulee myyntiin Suomessa perusversiona, jossa on 13 megapikselin takakamera, 3 gigatavua RAM-muistia ja 32 gigatavua tallennusmuistia. Suomessa myyntiin tulee kahdella SIM-korttipaikalla varustettu versio. Suositushinta on 349 euroa ja toimitukset alkavat heinäkuussa.

Yhteensä eri nimisiä Q7-mallivaihtoehtoja on kolme, ja ne eroavat muistimääriensä lisäksi kameroiltaan. Soppaa sekoittavat lisäksi järjestelmäpiiri, jolle on myös kaksi eri vaihtoehtoa sekä erot kameroissa saman mallinimenkin sisällä.

Vaihtoehtoja ovat:

  • Q7+: 16 megapikselin takakamera, etukamera joko 8 megapikseliä tai 5 megapikselin superlaajakulma, 4 gigatavua RAM-muistia, 64 gigatavua tallennusmuistia, nelinkertainen Hi-Fi-DA-muunnin
  • Q7: 13 megapikselin takakamera, etukamera joko 8 megapikseliä tai 5 megapikselin superlaajakulma, 3 gigatavua RAM-muistia, 32 gigatavua tallennusmuistia (Suomessa myyntiin tuleva malli)
  • Q7α: 13 megapikselin takakamera, etukamera 5 megapikselin superlaajakulma, 3 gigatavua RAM-muistia, 32 gigatavua tallennusmuistia

Järjestelmäpiirinä puhelimissa on joko 1,5 tai 1,8 gigahertsin kahdeksanytiminen piiri, ilmeisesti Qualcommilta.

Muita ominaisuuksia ovat takaa löytyvä sormenjälkilukija, kapasiteetiltaan 3 000 milliampeeritunnin nopeaa pikalatausta tukeva akku, muistikorttipaikka, 4G-mobiiliverkkoyhteys, Wi-Fi 802.11b/g/n, Bluetooth 4.2 / NFC -yhteydet, FM-radio, DTS:X 3D -tilaäänituki, USB-C-liitäntä. Painoa on 145 grammaa mittojen ollessa 143,8 x 69,3 x 8,4 millimetriä.

Kamerasta löytyy myös muotokuvatila, vaikka kameroita onkin vain yksi. Kamerassa on myös LG:n Q Lens -tunnistustoiminto. Etukameran avulla Q7 tukee myös kasvojentunnistusta vaihtoehtona sormenjälkitunnistukselle. Sormenjälkilukijassa puolestaan on muutamia älytoimintoja, kuten toiminta kameran laukaisupainikkeena ja näyttökuvapainikkeena sekä ilmoitusnäkymän avaajana.

Käyttöjärjestelmäversiona on Android 8.0 Oreo.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja