Lewis Hamiltonilta jännä kommentti Valtteri Bottaksen ylivoimaisuudesta – "Annoin sen olla tuollainen"

Kuljettajien hallitseva maailmanmestari, Mercedeksen Lewis Hamilton jäi lopulta selvästi jälkeen tallikaveristaan Valtteri Bottaksesta F1-kauden avauskisassa Australian Melbournessa. Bottas ajoi ykköseksi peräti 20,9 sekunnin erolla. Hamiltonin mukaan ”hän antoi eron kasvaa tuollaiseksi”.

Koko Melbournen kisa oli yhtä Bottaksen dominointia. Suomalaiskuski ampaisi heti startissa paalulta lähteneen Hamiltonin ohi.

Tämä jälkeen Bottas meni menojaan.

Maalissa nähty voittomarginaali oli poikkeuksellisen suuri. Esimerkiksi kaudella 2018 yhdessäkään kisassa ei nähty vastaavaa.

Brittikuski Hamiltonilla oli varsin jännä kanta koko aiheeseen liittyen.

– En keskity eroon, koska annoin sen olla tuollainen, mitä se oli. Ei se ole mikään todellinen ongelma minulle. Ja taustalla oli se, että strategiani ei ollut mitenkään ideaali, Hamilton selitteli Racefansin mukaan.

Hamiltonin mukaan hänen voittotaistelu oli käytännössä ohi jo ensimmäisen mutkan jälkeen.

– Valtterilla oli paljon enemmän vauhtia autossaan. Täällä tarvitsee kaiken lisäksi 1,8 sekunnin vauhtieron, että voi päästä edellä olevan auton ohi. Joten kun olimme menneet ensimmäisen mutkan ohi, tiesin, että kyse oli vain renkaiden säästämisestä.

Omien sanojen mukaansa Hamilton ei edes yrittänyt haastaa enää Bottasta, vaan hän keskittyi pitämään sopivan raon suomalaiskuskiin.

Hamilton valitteli jo kisan aikana talliradiossa sitä, miksi hänet kutsuttiin varikolle niin aikaisessa vaiheessa.

Mercedes päätti reagoida Ferrarin Sebastian Vettelin aikaiseen pysähdykseen. Hamilton tuli lopulta selvästi aiemmin varikolle kuin kisan ykkönen Bottas.

– Tiesin jo siinä vaiheessa, että kisa oli taputeltu, koska minulla oli vielä 47 kierrosta jäljellä ja tiesin heti, että olisin ongelmissa noin pitkän vedon kanssa. Minun piti vain varmistaa, että renkaat kestävät loppuun asti.

Hamilton sai kisan loppuvaiheilla Red Bullin Max Verstappenin peräänsä. Hamilton pystyi kuitenkin pitämään kakkospaikan hallussaan.

– Olen yleisesti iloinen siitä, miten ajoin tänään. Tein sen, mitä minun piti tehdä. En enempää, enkä vähempää. 

Mercedes tiedotti kisan jälkeen, että Hamiltonin vauhtia hidasti vika auton pohjalevyssä.  

Lue myös:

    Uusimmat