Lewis Hamilton vertasi Sebastian Vettelin temppua Kimi Räikkösen kanssa käymäänsä klassikkotaistoon: "Hieman erilaiset olosuhteet"

2:39
Videolla Lewis Hamiltonin mietteitä kilpailun jälkeen.

Sebastian Vettelin saama aikarangaistus nousi F1-viikonlopun suurimmaksi puheenaiheeksi. Vettel menetti voittonsa, kun hän sai viiden sekunnin rangaistuksen ajettuaan ajovirheensä jälkeen Lewis Hamiltonin eteen. Tilanne sai Hamiltonin muistelemaan menneitä.

Vettel teki ajovirheen kilpailun loppupuolella ja ajautui nurmikolle. Vettel palasi tuomariston mielestä radalle Hamiltonin eteen sääntöjen vastaisesti, joten saksalaiselle lätkäistiin viiden sekunnin aikasakko, mikä maksoi lopulta Vettelille voiton.

Myös Hamiltonilla on kokemusta voiton menetyksestä. Vuoden 2008 Span osakilpailu muistetaan Hamiltonin ja Kimi Räikkösen legendaarisesta viimeisten kierroksien taistelusta, jonka aikana sattui ja tapahtui.

Hamilton oikaisi taiston yhteydessä mutkan leveäksi ohittaen näin Räikkösen. Hän päästi Räikkösen takaisin edelleen, mutta ohitti hänet heti uudestaan suoran päätteeksi. Hamilton muistaa tilanteen yhä mainiosti, mutta pitää tilannetta erilaisena kuin Vettelin.

– Se oli samankaltainen, mutta vähän erilainen, koska muistan ajaneeni leveäksi, päästäneeni hänet takaisin edelle ja sitten ohittaneeni hänet uudelleen. Talli kysyi tuomaristolta, oliko se ok, ja silloin vastattiin, että se oli ok, joten pysyin edellä, Hamilton muistelee.

– Myöhemmin selvisi, että se ei ollutkaan ok, joten se oli silloin hieman erilainen tilanne. Jos minulle olisi tuolloin kerrottu, olisin päästänyt hänet eteeni. Joka tapauksessa hän (Räikkönen) kolaroi, Hamilton naurahtaa muistellen Räikkösen dramaattista keskeytystä.

Hamilton ajoi tuolloin Räikkösen keskeytyksen myötä ruutulipulle ensimmäisenä, mutta putosi kilpailun jälkeen kolmanneksi saamansa 25 sekunnin aikasakon takia.

– Ymmärrän, millaista on hävitä kilpailu, mutta sanoisin kyseessä olleen hieman erilaiset olosuhteet. Kaiken kaikkiaan hän ajoi kuitenkin upean kilpailun, Hamilton kehuu Vetteliä.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja