Lewis Hamilton otti kantaa Englannin EM-pelaajien saamaan rasistiseen kohteluun – "Kun pelaajat astuivat laukomaan rankkareita, minä huolestuin"

4:36
Tulosruudun raportti EM-finaalin dramaattista tapahtumista.

F1-mestari Lewis Hamilton pitää Englannin jalkapallomaajoukkueen pelaajien kokemien rasististen solvausten osoittavan, että yhteiskunnassa on edelleen työtä tehtävänä vähemmistöjen hyväksymisessä tasavertaisiksi kansalaisiksi.

Englannin tie jalkapallon EM-kisoissa päättyi finaalitappioon Italiaa vastaan rangaistuspotkukilpailussa. Kolme viimeisenä ampunutta epäonnistuivat – ja kaikki heistä ovat tummaihoisia.

F1-kuljettaja Lewis Hamilton koki läpi kisojen ylpeyttä Englannin joukkueesta, jossa eri lähtökohdista tulleista pelaajista koottu ryhmä hitsautui ennen näkemättömällä tavalla yhteen. Finaalin ratkaisuvaihe muutti kaiken.

– Finaaliin pääseminen niin monimuotoisella joukkueella on valtava saavutus, josta meidän kaikkien pitäisi olla ylpeitä, mutta kun pelaajat astuivat laukomaan rankkareita, minä huolestuin, Hamilton kirjoittaa Instagram-päivityksessään.

– Onnistumisen paineen tuntee jokainen urheilija, mutta kun olet vähemmistöön kuuluva maasi edustaja, se kokemus on moninkertainen. Onnistuminen tuntuisi kaksoisvoitolta, mutta ohi laukominen taas kaksinkertaiselta epäonnistumiselta, kun siihen sisältyy rasistista käytöstä.

Pian tappion jälkeen alkoi rasistisesti latautunut syyttely epäonnistuneita pelaajia kohtaan, jotka saavat muutenkin seurajoukkuearjessaan törmätä tämän tästä syrjiviin viesteihin. Tähän puuttui muun muassa pääministeri Boris Johnson.

– Muutamien kuvottava käytös osoittaa, kuinka paljon tehtävää vielä on. Toivon, että tämä aloittaa keskustelun toisten hyväksymisestä, Hamilton sanoo.

– Meidän täytyy tehdä töitä sellaisen yhteiskunnan eteen, joka ei vaadi tummaihoisia pelaajia osoittamaan arvoaan tai paikkaansa vain voiton kautta, hän jatkaa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja