Lewis Hamilton ilahtui häntä haukkuneen F1-ikonin saamasta sanktiosta – "Se on mahtavaa"

F1-mestari Lewis Hamilton on iloinen Brasilian hallituksen päätöksestä antaa Hamiltonia solvanneelle Nelson Piquet’lle 780 000 punnan arvoisen sakon.

Huima sakkorangaistus juontaa juurensa viime kesäkuun tapahtumiin, jolloin F1-legenda Nelson Piquet solvasi Hamiltonia rasistisesti. Brasilian hallitus ei katsonut Piquet’n purkausta hyvällä, vaan lätkäisi entiselle F1-mestarille tuntuvat sakot.

Hamilton otti häntä solvanneen Piquet’n sakkotuomion hyvillä mielin vastaan.

– Uskon yhä, että yleisesti ottaen meidän ei pitäisi antaa täynnä vihaa oleville ihmisille alustaa. Haluan huomioida Brasilian hallituksen. Minusta on aika mahtavaa, että he saivat jonkun vastuuseen näyttäen samalla, ettei sitä hyväksytä, Hamilton viittaa Piquetin saamaan rangaistukseen Crashin mukaan.

Hamilton toivoo, että Brasilian hallituksen ratkaisu rohkaisisi muitakin valtionjohtoja rankaisemaan rasismista voimakkaallakin kädellä.

– Rasismi ja homofobia ei ole hyväksyttävää, eikä niille ole sijaa yhteiskunnassamme. Rakastan sitä, että Brasilian hallitus on näyttänyt heidän puolustavan jotain. Toivon, että useammat hallitukset tekisivät niin, Hamilton toteaa.

Lue myös:

    Uusimmat