Lewis Hamilton ajautumassa tukalaan tilanteeseen, Ralf Schumacherilta kutkuttava huomio – "Hänen on myönnettävä se"

Tulosruudun raportti Imolan F1-kisasta: Valtteri Bottaksella kauden paras sijoitus.

Entinen F1-kuljettaja Ralf Schumacher painottaa, että Lewis Hamiltonin on oltava vaikean alkukauden jälkeen rehellinen itselleen tai muuten tämä ajautuu tukalaan tilanteeseen.

Viime kaudella katkeralla tavalla maailmanmestaruuden hävinneen Hamiltonin alkukausi on ollut synkkä. Mercedeksen suorituskyky on kaukana muista kärkitalleista, eikä brittitähti ole pystynyt taistelemaan kärkisijoista.

Syvin sukellus nähtiin viime viikonloppuna Imolassa, kun Hamilton ajoi hopeanuolensa ruutulipun ohi vasta 13:ntena. Samaan aikaan tallitoveri George Russell ajoi samalla kalustolla neljänneksi.

Hamiltonin heikot suoritukset ovat nousseet suureksi keskustelun aiheeksi. Entinen F1-kuljettaja ja Sky Germanyn F1-asiantuntijana toimiva Ralf Schumacher painottaa, että Hamiltonilla riittää tällä hetkellä paljon mietittävää.

– Hänen on pohdittava, miksi George Russell on niin paljon nopeampi kuin hän. Hamilton ei tietenkään tähtää 13. sijalle, Schumacher kirjoittaa Sky Germanyn julkaisemassa kolumnissaan.

Neljän ajetun kilpailun jälkeen Hamilton on MM-sarjassa vasta seitsemäntenä 28 pisteellään. Tallitoveri Russell on neljäntenä 49 MM-pisteellään, mikä asettaa Hamiltonin tukalaan asemaan.

– Hänen on myönnettävä, että Russell on tällä hetkellä parempi kuljettaja. Jos tämä jatkuu tulevina viikkoina, tallin sisällä tulee olemaan jännittävää. Arvojärjestykseen voi tulla muutoksia, Schumacher povaa.

Schumacher korostaa kuitenkin, etteivät Hamilton ajotaidot ole kadonneet mihinkään.

– On selvää, että Lewis on yhä yksi F1:n parhaimmista kuljettajista. Uudet säännöt vaativat kuitenkin kuljettajalta totuttelua. Hamilton ei ole tottunut siihen.

Lue myös:

    Uusimmat