Toto Wolff puhui paksuja Lewis Hamiltonista? Nico Rosberg havaitsi tietoista peliä: "Hyvin viisasta"

Tulosruutu teki selkoa Emilia-Romagnan GP:n tapahtumista.

F1-asiantuntijana toimiva Nico Rosberg katsoo Mercedeksen tallipäällikön Toto Wolffin pelanneen psykologista peliä puolustellessaan Lewis Hamiltonia.

Hamiltonin lauantaista Emilia-Romagnon GP:n sprintin 14. sijaa seurasi 13. sija sunnuntaina täydessä osakilpailussa. Auto pomppi alkukaudelta tuttuun tyyliin kovassa vauhdissa vinhasti, ja Wolff asettautui kilpailun jälkeen puolustamaan seitsenkertaista maailmanmestaria.

– Hei, Lewis, olen pahoillani siitä, mitä sinun piti ajaa tänään. Tiedän, että tätä ei voi ajaa, Wolff sanoi kilpailun jälkeen Hamiltonille tiimiradiossa.

Tallin toinen kuljettaja George Russell nousi kuitenkin samaan aikaan sprintin yhdenneltätoista sijalta neljänneksi, minkä myötä Wolffin kommentteja on vaikea ottaa kritiikittä.

– Toto pelasi psykologista peliä, mikä oli hyvin viisasta hänen puoleltaan, Rosberg sanoi Sky Sportsilla.

– Mercedes otti syyt omille niskoilleen ja yritti todella tukea Lewisia henkisesti. Se nostatti häntä sanomalla: "Hei, Lewis, tämä ei johdu sinun tekemisestäsi, vaan meistä." Se on hyvin viisasta, koska se ei ole ihan totuus. 

Wolffin alaisuudessa takavuosina Mercedeksellä ajanut ja vuonna 2016 maailmanmestaruutta juhlinut Rosberg muistutti, että Russell ajoi Mercedeksellä neljänneksi. Rosberg tuumikin, että Hamiltonilla oli suuri merkitys viikonlopun heikkoon tulokseen, kun Russell löi hänet "reilusti". Rosberg lisäsi, että autosta pystyi saamaan Hamiltonia enemmän irti.

– Näinpä Toto todella yritti nostattaa häntä. On tärkeää yrittää sitä ja varmistaa, että Lewis säilyttää motivaationsa läpi kauden.

– Se on tärkeää koko tiimille. Lewisin on niin helppo menettää se (motivaatio) tällaisissa tilanteissa. 

Lue myös:

    Uusimmat