Levi sai huippu-uutisen

Kittilän Levi isännöi tulevana marraskuuna alppihiihdon maailmancupin pujotteluavausta todennäköisesti sekä naisten että miesten sarjassa.

Levin maailmancup-järjestäjät kertoivat torstaina tiedotteessaan, että kilpailupäivät ovat Kansainvälisen hiihtoliiton FIS:n alustavan kilpailukalenterin mukaan 16.–17. marraskuuta. FIS:n on määrä lyödä kalenteri lukkoon 8. toukokuuta järjestettävässä kokouksessaan.

Miesten maailmancup-pujottelun palaaminen Leville on kisajärjestäjille erittäin mieluisa uutinen. Levillä on järjestetty saman viikonlopun aikana miesten ja naisten cup-pujottelut viimeksi vuonna 2019. Vuodesta 2020 lähtien Kittilässä ovat kisanneet vain naiset.

– Miesten kisan saaminen takaisin Suomeen ja Leville on koko lajiyhteisön yhteistyön voitto, jossa yhdistyvät Levin investoinnit olosuhteisiin, kokenut järjestelyorganisaatio ja hyvä keskusteluyhteys FIS:iin, kisojen pääsihteeri Janne Leskinen sanoi tiedotteessa.

Alppihiihto on joutunut viime vuosina entistä suuremmin ilmastonmuutoksen armoille, ja Keski-Eurooppaan suunniteltuja kilpailuja on jouduttu perumaan sääolojen takia etenkin kausien alussa. Levi pystyy takaamaan lumiset olot jo talven alkajaisiksi.

– Tänä talvena Levitunturilla on nautittu ennätyspitkästä talvesta, kun ensilumi satoi jo lokakuussa ja yhä tälläkin hetkellä lunta riittää pitkälle toukokuuta, Leskinen totesi.

Levillä järjestettiin ensimmäiset maailmancupin kilpailut vuonna 2004, joten tapahtuma juhlii tänä vuonna 20-vuotista taivaltaan.

Levi avasi ovensa, vaikka lunta ei ole satanut: "Tietokoneohjattu kokonaisuus" 5:31
Huomenta Suomi lokakuussa 2023: Levi avasi ovensa, vaikka lunta ei ole satanut: "Tietokoneohjattu kokonaisuus."

Lue myös:

    Uusimmat