Leo Pusa kilpaili useasti Jorma Kinnusen kanssa – erityisesti yksi lause jäänyt mieleen

Keihäänheittolegenda Jorma Kinnunen kuoli torstaina perheenjäsenten läsnäollessa. 

Kinnunen saavutti olympiahopeaa Meksikossa vuonna 1968 ja heitti maailmanennätystuloksen 92,70 vuonna 1969.

Hän menehtyi pitkän sairauden murtamana.

– Se oli järkytys, vaikka se olikin odotettavissa. Kimmo (Kinnunen) on pitänyt minuun yhteyttä ja kertonut, että missä mennään, entinen keihäänheittäjä ja keihäänheittovalmentaja Leo Pusa kertoi MTV Uutiset Livelle. 

Pusa ja Kinnunen kilpailivat usein samoissa kisoissa. 

– Hän oli erittäin kova ja olin enempi oppipoikana kilpailutilanteessa hänen kanssaan. Minulla ei ole sellaista historiaa, että olisin voittanut hänet kisoissa, Pusa muistelee. 

Kinnunen oli Pusan mukaan erittäin sitoutunut ja määrätietoinen urheilija. Kinnusen asennetta kuvastaa yksi hänen tunnetuista lausunnoista, mikä on jäänyt Pusalle mieleen. 

– Hänellä oli tapana sanoa, että niin kauan, kun on heittoja, niin kauan on mahdollisuus. Viimeinen heittokin on heitto. Jorma heitti monta kertaa parhaan tuloksensa, sillä viimeisellä heitolla.

Pusalle jäi Kinnusesta pelkästään hyviä muistoja. 

– Hän oli kannustava, opettava persoona ja sitten, kun kisatilanne tuli, hän oli kilpailija. Siinä hän ei kunnioittanut ketään, mutta kisan jälkeen olimme kavereita.

Kinnunen jätti lähtemättömän jäljen Pusaan. Erityisesti yksi oppi jäi mieleen. 

– Kun minä olen ollut pehmoinen ja hymyilevä tyyppi, Jormalla ote oli vähän erilaisempi: vahvempi ja kovempi ja hän opetti siihen, että jos haluaa pärjätä, täytyy olla kova, mennä harmaan kiven läpi ja uskoa siihen tekemiseen.

Katso pääkuvan videolta, minkälaisen jäljen Kinnunen jätti suomalaiseen keihäänheittoon!

 

Lue myös:

    Uusimmat