Mainos

Lentoyhtiö Nextjet konkurssiin – Porin kaupunki tuki yhtiötä viime vuonna miljoonilla

Ruotsalainen lentoyhtiö Nextjet ilmoitti tänään hakeutuvansa konkurssiin. Tukholman Arlandan kentällä kotipaikkaansa pitänyt yhtiö lensi muutamiin kohteisiin myös Suomessa. Vain vähän yli vuosi sitten Porin kaupunki päätti tukea yhtiötä rahallisesti Porin-reittien ylläpitämiseksi.

Yhtiö peruutti kaikki lentonsa tänään alkaen kello 13.00 Ruotsin aikaa. Yhtiön verkkosivut poistuivat myös verkosta, mutta palasivat myöhemmin. Nyt etusivulla on teksti, jossa kerrotaan yhtiön hakeutuvan konkurssiin.

Ruotsalaismedioiden mukaan yhtiön asiakaspalvelu tai medianumero eivät ole olleet tänään toiminnassa.

Työntekijöille tieto tekstiviestillä

Aftonbladetin saamien tietojen mukaan yhtiön työntekijöille tiedotettiin asiasta tekstiviestillä tänään aamulla.

– On erittäin valittavaa, että yhtiön hallituksen on ollut pakko tehdä tämä päätös. Erityisesti tämä on valitettavaa matkustajiemme kannalta ja tietysti myös tavarantoimittajiemme ja yhteistyökumppaneidemme kannalta. Olemme tehneet kaiken vallassamme olevan ratkaisun löytymiseksi, mutta ikävä kyllä emme onnistuneet, kommentoi yhtiön toimitusjohtaja Magnus Ivarsson.

Viime vuonna Nextjetillä oli 330 työntekijää ja 16 lentokonetta. Yhtiön liikevaihto oli noin 80 miljoonaa euroa.

Toimitusjohtajan mukaan yhtiölle nimitetään nyt pesänselvittäjä, joka tekee päätöksiä yhtiön tulevaisuudesta.

"Suomi kiinnostava markkina"

Porin kaupunginvaltuusto päätti viime vuoden maaliskuussa äänestyksen jälkeen antaa Nextjetille 3,5 miljoonan euron tuen vuosille 2017-19 Porin lentoreittien operoimiseksi. 

Yhtiön oli tarkoitus lentää arkipäivinä kolme päivittäistä edestakaista lentoa Pori-Helsinki -reitillä ja kaksi Tukholma-Helsinki -välillä. Lisäksi sunnuntaisin oli tarkoituksena lentää yksi edestakainen vuoro kumpaankin kohteeseen.

Vasta viime vuoden huhtikuun lopussa yhtiö kertoi Talouselämä-lehdelle, että sen Porin-reitit kannattavat hyvin. Tuolloin yhtiön tiedottaja Henning Lindberg kertoi lehdelle, että Suomen markkinat ovat Nextjetille kiinnostavat ja arveli Porin olevan asiakkaille ”varteenotettava vaihtoehto”.

– Uskon, että miellä on aika hyvä maine Suomen markkinoilla, Lindberg sanoi tuolloin.

Nextjet on lentänyt Suomessa myös Turku-Maarianhamina -väliä.

Porin lentoreittiä on ollut vaikea saada kannattamaan. Vuonna 2016 virolaisyhtiö Airest lopetti Porin-lennot kannattamattomina.

Lupa vietiin jo viime vuonna

Vuonna 2002 perustetun ruotsalaisyhtiön talousvaikeuksista on tiedetty jo jonkin aikaa. Viime elokuussa Ruotsin ilmailuviranomaiset peruuttivat yhtiön lentoluvan talousvaikeuksiin vedoten. Lupa palautettiin lokakuussa yhtiön tilanteen parannuttua.

Satakunnan kansa kertoi yhtiön tehneen toissa vuonna 18 miljoonan kruunun eli 1,9 miljoonan euron tappion.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.