Mainos

Lentoemäntien hurjat muistot Bangkokin-lennoilta: Mies viinasta sekaisin, halusi ulos kesken matkan

Finnairin Thaimaahan suuntaavat Bangkokin-lennot äityvät paikoin melko levottomiksi. MTV Uutiset tavoitti kaksi lentoemäntää kertomaan kokemuksia työvuoroistaan. Etenkin Bangkokin-lennoilla alkoholi näyttäisi olevan suuressa roolissa matkustajien viihtymisessä.

Finnairin palveluksessa työskentelevä lentoemäntä* tietää kertoa, että Bangkok on yleisesti nykyään varsin rankka lennettävä henkilökunnalle, etenkin turistiluokassa.

– Siellä juodaan tosi paljon. Ja vaikka lentoemännät pitävät silmällä ja rajoittavat juomista, on väellä omia pulloja mukanaan.

Runsaasti alkoholia nauttineita asiakkaita jätetään rannalle Bangkokissa, mutta silloin tällöin myös Helsingin päässä, kun pohjat alkoholista ovat olleet liian kovat.  

– Lennon purserit myös skannaavat sisään tulevat matkustajat näillä lennoilla keskimääräistä tarkemmin, koska häiritsijä on pysäytettävä ovella, ilmassa on vaikeampi tehdä mitään.

Putkaan suoraan kentältä viedään kuitenkin hyvin harvoin, esimerkiksi Bangkokissa. Jos putkaan joudutaan viemään, liittyy tapahtumiin aina väkivaltaa tai vakavaa uhkailua, häirintää.

 – Tuorein tapaus on muistissani muutamien kuukausien takaa Bangkokista. Keski-ikäisellä suomalaismiehellä oli ollut pitkä ryyppyputki takana. Hänen kuntonsa oli niin huono, ettei häntä voitu terveyssyistä ottaa kyytiin.

Alkoholia liikaa ottaneilla on lisäksi taipumus luvata asioita, joita he eivät voi pitää.

– Juopuneet usein lupaavat olevansa kilttejä ja olematta juomatta, kunhan vain pääsevät kyytiin. Ja sitten alkaa kiusaaminen, kun lentoemäntä ei annakaan viinaa. Sitten riehutaan ja häiriköidään ja pilataan muiden matka.

Finnairin lento Bangkokiin kestää kokonaisuudessaan noin 10 tuntia. Lentoemännillä ja stuerteilla on aikaa viivähtää määränpäässä vain vajaa vuorokausi. Haastattelemamme Finnarin toinen* lentoemäntä kertoo, että Thaimaan Krabin lennot ovat huomattavasti Bangkokin lentoja rauhallisempia.

– Ne ovat enemmän niin sanottuja perhelentoja, jolloin meno on maltillisempaa. Bangkokin-lennoilla on paljon isoja kännisiä miesporukoita, joilla on paljon pulloja mukana.

Lentoemäntä tietää kertoa, että joskus matkustajia on jouduttu laittamaan nippusiteisiin, kun mikään ei auta. Sellainen on kuitenkin melko harvinaista.

– En ole omilla lennoillani nähnyt väkivaltaa. Kerran eräs mies kulki aivan alkoholista sekaisin reppu selässä keskellä yötä lentokoneen käytävällä ja huusi kovaan ääneen, että mistä pääsee ulos. Silloin meitä lentoemäntiä vähän pelottikin, kun henkilökuntaa on kuitenkin vähän.

Lomalennot näkyvät koneen tunnelmassa 

Finnairin mediasuhteiden johtaja Päivyt Tallqvist luonnehtii Finnairin kohteita Bangkokia, Phuketia ja Krabia Thaimaan-lennoiksi, joilla on enemmän lomalle meneviä ihmisiä kuin muilla Finnairin Aasian-lennoilla.

– Se varmasti näkyy siinä lennon tunnelmassa ja matkustajien käytöksessä. Lomalennoilla nautitaan enemmän alkoholia kuin vaikkapa liikelennoilla, jolloin seuraava päivä on työpäivä. Thaimaan-lennoilla on enemmän lomamatkailijoita kuin vaikkapa meidän Japanin tai Kiinan lennoilla, Tallqvist kuvailee.  

Tallqvist ei osaa sanoa, kuinka paljon milläkin reitillä on levotonta. Finnair ei kerää tilastoa näistä asioista. 

*Julkaisemme artikkelin poikkeuksellisesti ilman nimiä aiheen arkaluontoisuuden vuoksi.

 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.