Leipzig luovuttaa suosikkiaseman pahasti kompuroineelle Liverpoolille: murheiden keskellä tarpova Jürgen Klopp tyrmäsi ympärillään pyörivät huhut

Liverpool-manageri Jürgen Klopp tyrmäsi maanantain Mestarien liiga -lehdistötilaisuudessa spekulaatiot siitä, että hän olisi jättämässä seuran. Kolmen liigaottelun tappioputki on Liverpoolin pisin sitten vuoden 2014.

Lauantain 1–3-tappio Leicesterille jätti Liverpoolin Valioliigassa jo 13 pisteen päähän sarjaa johtavasta Manchester Citystä, ja kaiken lisäksi Liverpoolilla on yksi ottelu Cityä enemmän pelattuna.

Tappio nosti esiin huhuja, joiden mukaan vuodesta 2015 Liverpoolin peräsimessä ollut Klopp voisi olla lähdössä seurasta.

Liverpoolin kannattajat osoittivat välittömästi tukensa 53-vuotiaalle saksalaiselle virittämällä kotistadionin ulkopuolelle lakanan, jossa lukee ”Jürgen Klopp YNWA”. Kirjainyhdistelmä viittaa seuran tunnuskappaleeseen You’ll Never Walk Alone.

– Olen kiitollinen saamastani tuesta, mutta kannattajat voivat keskittyä muihin asioihin. Kenenkään ei tarvitse olla huolissaan, Klopp sanoi ennen tiistain Mestarien liiga -ottelua saksalaista Leipzigiä vastaan.

– Huhut minusta luovuttamassa tai pitämässä tauon? Kumpikaan ei ole totta. En tarvitse taukoa. Kaikki tietävät, että viime ajat ovat olleet vaikeita, mutta ei kyse ole vain viimeisistä kolmesta viikosta. Olen työskennellyt jalkapallon parissa 30 vuotta. En kanna huolia mukanani. Karhukin harmaantuu. En nuku paljoa, mutta olen täynnä energiaa.

Liverpoolin kolmen ottelun mittaisen tappioputken lisäksi Kloppilla on ollut viime aikoina suurempiakin murheita. Hänen 81-vuotias Elisabeth-äitinsä kuoli koronaviruksen aiheuttamaan tautiin tammikuussa. Klopp ei päässyt matkustamaan äitinsä hautajaisiin Saksan ja Ison-Britannian välillä olevien tiukkojen matkustusrajoitusten vuoksi.

Samaisten rajoitusten vuoksi Liverpool kohtaa Leipzigin tiistaina poikkeuksellisesti Budapestissä, Unkarissa.

– Tunnelma joukkueessa on ihan okei. Olemme valmiit. Kukaan ei ole tyytyväinen siihen, missä olemme Valioliigassa, mutta meidän täytyy vain käsitellä tilanne.

Leipzig-luotsi Julian Nagelsmann pitää Liverpoolia hienoisena ennakkosuosikkina tiistain otteluun.

– Valioliigatuloksilla ei ole Mestarien liigassa mitään merkitystä. He ovat luovuttaneet liigamestaruudesta taistelemisen ja keskittyvät sataprosenttisesti tiistain otteluun. Paljon riippuu päivän kunnosta. Tiedämme, että Liverpool on edelleen erittäin hyvä joukkue, jossa on maailmanluokan pelaajia. On aina vaikea puolustaa heitä vastaan, Nagelsmann sanoi.

Leipzig lähtee otteluun täysin eri lähtökohdista kuin Liverpool. Viime kaudella Mestarien liigan välieriin asti edennyt saksalaisjoukkue seilaa neljän ottelun voittoputkessa. Joukkue on päästänyt neljässä viime ottelussaan vain yhden maalin, ja koko bundesliigakaudella maaleja on mennyt omiin vain 18 – vähemmän kuin yhdelläkään toisella joukkueella.

– Olemme hyvässä tilanteessa. Liverpool on kansainvälisen kokemuksensa perusteella suosikki, mutta olemme viime ja tällä kaudella osoittaneet, että voimme pärjätä heidän kaltaisiaan joukkueita vastaan. Olemme kehittyneet joukkueena, Nagelsmann sanoi.

Mestarien liigan ottelut C Morella tällä viikolla:

Aika

Tiistai 16. helmikuuta

Ohjelmatiedot

22.00

Barcelona-PSG

C More Sport 1/cmore.fi

22.00

Leipzig-Liverpool

C More Sport 2/cmore.fi

Keskiviikko 17. helmikuuta

22.00

Porto-Juventus

C More Sport 1/cmore.fi

22.00

Sevilla-Dortmund

C More Sport 2/cmore.fi

Lue myös:

    Uusimmat