Leijonien MM-pokaali lähtee kiertämään pelaajien mukana Suomea – matkusti yöllä taksilla läpi Helsingin: "Meillä on Excel-taulukko siitä, mikä reitti tulee olemaan"

Kultaleijonat - Jere Lehtinen ja Mika Kortelainen 7:48
Jere Lehtinen ja Mika Kortelainen tunnelmoivat maailmanmestaruutta ja kertoivat juhlahumusta.

Leijonien maailmanmestaruushuuma ei ole laantumaan päin, sillä "Poika" lähtee nyt kiertämään pelaajien mukana Suomea. Joukkueella on Excel-taulukko, johon jokainen on varannut oman päivänsä.

Tuoreilla maailmanmestareilla on pitänyt kiirettä. Joukkue saapui Suomeen maanantaina ja juhli kymmenientuhansien ihmisten kanssa Helsingin Kaisaniemessä. Matka jatkui ravintola Teatteriin ja keskiviikkona Tampereen kansajuhlaan. Torstaina pokaali oli mukana Helsingin yössä. 

Maailmanmestarit alkavat palata kotiseuduilleen, mutta "Poika" kiertää Suomea ahkerasti. Pokaali lähtee perjantaina Joel Kivirannan mukana Tuusulaan.

– Hänellä on nyt perhejuhlat. Pokaali tuli taksilla minulle Helsingin poikien juhlista vähän ennen yhtä yöllä, joukkueenjohtaja Mika Kortelainen paljasti MTV Urheilulle

– Jokaisella pelaajalla on oikeus pitää pokaalia noin vuorokausi. Tänään päivällä se jatkaa matkaansa ja niinhän sen pitääkin. Pitää jakaa hyvää.

Kortelaisen ja GM Jere Lehtisen mukaan maailmanmestaruus ei ole vain pienen porukan ilo – se kuuluu kaikille.

– Pelaajat juhlivat keskenään, mutta haluavat antaa tästä kaikille, koko kansalle. Tämä on kaikkien yhteinen juttu. Tätä halutaan jakaa ja se on tärkeää, Lehtinen painottaa.

– Miksei iloa jakaisi? Meillä on Excel-taulukkoa aika pitkälle siitä, mikä reitti tulee olemaan. Kesällä on vielä tilaa. Useimmat reagoivat nopeasti, on jotain tärkeitä päiviä, Kortelainen avaa.

Joukkue katsoi tiistain ja keskiviikon välisenä yönä MM-finaalin yhdessä, ja Kortelaisen mukaan tunnelma oli suorastaan euforinen. Kaksikon juhlat päättyivät tuohon iltaan.

– Siinä vaiheessa siirryttiin varikon puolelle, Kortelainen naurahtaa.

– Tiistai oli huikea päivä. Tiesimme, että sen jälkeen ei ehkä olla enää yhdessä tai saada porukkaa kokoon, Lehtinen kertoo.

Arkeen sopeutumisessa voi mennä aikansa, sillä joukkue oli seitsemän viikkoa tiiviisti yhdessä. Juhlarumba on jatkunut kiivaana.

– Neljä viikkoa leiritystä ja kolme viikkoa kisoja. Eletään koko ajan hetkessä, eikä mietitä muuta seitsemään viikkoon. Paras päätös (turnaukselle) ja juhlinta, mutta vähän täytyy keräillä, että pääsee arkeen takaisin, Lehtinen kertoo.

– Aikamoista rumbaa oli siitä lähtien, kun päätössummeri soi.  Meilläkin hakkaa vähän aikaa tyhjää, Kortelainen komppaa.

Lue myös:

    Uusimmat