Leijonien juhlissa oli hurjat paikat – Lasse Kukkonen kertaa vaaran hetkiä: "Hätistelimme innokkaimpia alas sieltä"

Suomen historian saatossa voittamia kolmea jääkiekon maailmanmestaruutta juhlittiin kullakin kertaa villisti. Lasse Kukkonen muistaa, miten juhlissa 2011 vallitsi jopa "iso turvallisuusriski".

MAINOS

Jääkiekon MM-kisat 10.-26.5.2024

Leijonien pelit, välierät ja finaali MTV3-kanavalla sekä MTV Katsomo -palvelussa.

Kaikki kisauutiset MM-jääkiekon verkkosivuilla

Kukkonen oli voittamassa vuoden 2011 maailmanmestaruutta Leijonien varakapteenina. Sitä ennen Suomi oli voittanut jääkiekossa vain yhden miesten maailmanmestaruuden 1995, ja kun pitkä odotus päättyi, pato avautui.

– Bussimatka oli jo aika hässäkkää. Ihmisiä oli niin paljon kaduilla, että bussi ei päässyt etenemään, , C Moren asiantuntijana nykyisin toimiva Kukkonen kertoi Mestareiden pöydässä.

Suomen joukkue liikkui kaksikerroksisella bussilla. Kukkosen mukaan "porukka yritti kirjaimellisesti kiivetä sen kyytiin" ja "innokkaimpia sai hätistellä sieltä alas".

– Se oli jopa aika isokin turvallisuusriski.

Suomella on tänään mahdollisuus voittaa historiansa neljäs miesten maailmanmestaruus, kun se kohtaa Riian MM-turnauksen loppuottelussa Kanadan. 

Mitä vuoden 2019 maailmanmestaruutta voittamassa ollut Toni Rajala muistaa kahden vuoden takaisista mestaruusjuhlista? Entä miten Tero Lehterä havainnoi tuolloisia tapahtumia? Katso keskustelu ylälaidan videolta.

Lue myös:

    Uusimmat