Leijonien GM Jere Lehtinen vastaa Rasmus Ristolainen -kohuun – "Jukka ei häntä edes tunne"

Suomen jääkiekkomaajoukkueen johdon suhtautuminen NHL-puolustaja Rasmus Ristolaiseen on herättänyt kysymyksiä. Leijonien GM Jere Lehtinen tarjoili tuoreeltaan selventäviä vastauksia.

Ristolaisen asemasta Leijonien olympiaspekulaatioissa nousi kohu, kun maajoukkueen johto jätti kutsumatta puolustajan Pekingin olympialaisia pohjustaneeseen NHL-pelaajien kesätapaamiseen. Ristolainen on pelannut A-maajoukkueessa toistaiseksi vain yhden arvoturnauksen, World Cupin 2016, vaikka NHL-kaudet ovat päättyneet toistuvasti runkosarjaan.

Ristolainen on viestinyt haluavansa olympiajoukkueeseen. Viime torstaina julkaistussa Ilta-Sanomien jutussa hän kuitenkin kertoi, ettei Leijonien päävalmentajalta Jukka Jaloselta tai GM Jere Lehtiseltä ollut siihen mennessä kuulunut yhteydenottoa. 

Lehtinen valottaa, että Leijonien johto on lähdössä tapaamaan suomalaispelaajia rapakon taakse viikko ensi vikolla käytävän Karjala-turnauksen jälkeen ja myös Ristolainen ollaan reissulla näkemässä.

– Oltiin yhteyksissä, että tullaan sitten katsomaan pelejä ja nähdään. Nähdään Philadelphia, niin kuin nähdään aika moni muukin joukkue siellä, Lehtinen sanoi.

"Toivottavasti saadaan hänet maajoukkuepaitaan"

Lehtinen toteaa omasta puolestaan, että ainakin hänen välinsä Ristolaiseen ovat olleet "aina hyvät".

– Joka kevät on hänen kanssaan aina juteltu pitkään ja sparrailtu muutenkin asioista lähinnä jääkiekon ympärillä. Tosiaan ei se (kesän tilanne) meidän osalta ainakaan millään tavalla vaikuta, ja Jukka (Jalonen) ei häntä edes tunne, kun ei ole koskaan valmentanut, Lehtinen muotoili ja jatkoi:

– Tässä oli yhdestä tapahtumasta taas vain kyse. Nyt ollaan menossa (tapaamaan häntä), ja ollaan yhteydessä ennen kuin mennään sinne. Kun Karjala-turnaus on ohi, aletaan ottaa yhteyttä kaikkiin noihin pelaajiin, keitä tulemme näkemään sen reissun aikana.

Siihen Lehtinenkään ei vielä ota kantaa, mahtaako Ristolaiselle olla paikkaa olympiakoneeseen helmikuussa. Hän painottaa, että pelit ja terveystilanne näyttävät, missä kaikkien osalta mennään: hyvällä itseluottamuksella painelevat pelaajat tapaavat jatkaa siitä maajoukkueessa, ja jos taas jollain ei ole itseluottamus kohdillaan, se heijastuu helposti myös maajoukkuepeleihin.

– Nämä asiat tulevat vaikuttamaan myös, kun aletaan katsoa isoa kuvaa ja pelaajia, kuka pelaa missä ja millaisessa roolissa.

Lehtinen korostaa, että kaikki lähtevät "ihan puhtaalta pöydältä, kun valintoja aletaan tehdä". Pallo, tai oikeammin kiekko, on myös Ristolaisella.

– Toivottavasti pelit näyttävät sen ja saadaan hänet myös maajoukkuepaitaan.

Aiemmin Buffalo Sabresia NHL:ssä edustanut Ristolainen tahkoaa ensimmäistä kauttaan Philadelphia Flyersissa. Viisi ensimmäistä Flyers-ottelua ovat menneet kovaotteiselta suomalaispakilta tehopisteettömästi.

Lue myös:

    Uusimmat