SM-liigan sensaatiotähti Joakim Kemell, 17, on jo Leijonien kiikarissa – Jukka Jalonen: "Onhan tuo ollut yllätys"

Joakim Kemell, 17, on ollut SM-liigasyksyn valovoimaisin ykköstähti. Kemell on tykittänyt hurjaa jälkeä JYPin paidassa. Hänen otteensa on pistetty merkille myös A-maajoukkueen johdossa. Jukka Jalonen jakaa isolla kädellä kehuja nuoren huippulupauksen suuntaan.

Kemell johtaa tällä hetkellä Liigan piste- ja maalipörssiä. Kemell on paukuttanut 16 ottelussa tehot 12+6=18.

Marraskuun maajoukkuetauon aikana Kemell lähtee Suomen alle 20-vuotiaiden maajoukkueen mukana Ruotsiin. Hän on Antti Pennasen luotsaaman Nuorten Leijonien isoin tähtipelaaja.

Oma kysymys kuuluu, olisiko Kemell voitu nähdä jopa jo A-maajoukkueen paidassa?

– Emme ole vielä häntä Leijoniin ajateltu, koska hän on alle 20-vuotiaiden mukana. Katsotaan sitten nuorten kisojen ja meidän kahden turnauksemme jälkeen, että mikä hänen ja mikä meidän tilanteemme on, Leijonien päävalmentaja Jukka Jalonen vastaa.

– Hän saa keskittyä kaksikymppisten kisoihin. Katsotaan sitten jatkoa. Mutta hän on huikea pelaaja, kaikin puolin, Leijonien GM Jere Lehtinen sanoo.

Vaikka Kemell ei ollut vielä logistisesti tyrkyllä Leijoniin, eivät hänen urotekonsa ole jääneet huomioimatta Leijonien johdolta.

– On upea nähdä, että Liigaan ja Suomi-kiekkoon kasvaa tuollaisia pelaajia. Ihan mahtava juttu, Jukka Jalonen hehkuttaa.

– Onhan tuo ollut yllätys, että miten valmista lätkää noin nuori mies pystyy pelaamaan, Jalonen jatkaa.

Jaloselta irtoaakin kovia kehuja Kemellin suuntaan.

– Hän ei ole pelkkä maalintekijä tai syöttelijä, vaan hän pystyy puolustamaan, kamppailemaan ja olemaan fyysinen. Hänellä on päättäväisyyttä ja määrätietoisuutta. Hänellä on kova halu tehdä maaleja ja ampua koko ajan. Hänen pelissään näkyy rohkeutta ja pelottomuutta. Hän on monipuolinen kaveri. Mielenkiintoinen pelaaja kasvamassa, Jalonen kuvailee.

Pitkän linjan NHL-hyökkääjä Lehtinen yhtyy Jalosen suuriin kehuihin.

– Kaikki ovat nähneet, että hän on hyvä tekemään maaleja. Hän hakeutuu sellaisiin paikkoihin, mistä niitä maaleja pystyy tekemään. Sen lisäksi hänellä on hyvä ote peliin. Hän taklaa, raastaa, riistää ja blokkaa kiekkoja. Vielä kun hän kehittää noita kaikkia ominaisuuksia…

– Hän on jo nyt hyvä pelaaja. Kaikki on mahdollista, Lehtinen naulaa.

Lue myös:

    Uusimmat