Suomelta dramaattinen tasoitus, mutta lopulta tappio – näin Venäjä-ottelu eteni

Leijonat aloitti torstaina Ruotsin isännöimän EHT-turnauksen ottelulla Venäjää vastaan. MTV Urheilu seurasi pelin tapahtumia hetki hetkeltä.

Seuranta, Venäjä-Suomi:

Voittomaalikilpailu:

Suomi: Tyrväinen epäonnistuu. Venäjä voittaa 3-2.
Venäjä: Kagarlitski jälleen kehiin ja kiekko reppuun. 4-3.
Suomi: Kaski ja onnistuu jälleen! Kova kaveri. 3-3.
Venäjä: Mikheev upottaa kiekon haarojen välistä sisään. 3-2.
Suomi: Nättinen epäonnistuu.
Venäjä: Nyt Kagarlitski epäonnistuu, Vehviläinen torjuu.
Suomi: Kaski, onnistuu! Kylmänviileä viimeistely. 2-2.
Venäjä: Jatkokierrokset käyntiin. Kagarlitski lämärillä kiekko sisään. 2-1.
Venäjä: Okulov epäonnistuu.
Suomi: Sama tarina myös Leskisen kohdalla. Epäonnistuu.
Venäjä: Shumakov epäonnistuu.
Suomi: Kalapudas epäonnistuu.
Venäjä: Shipatshov epäonnistuu.
Suomi: Tyrväinen onnistuu. Rystyltä kiekko verkkoon. 1-1.
Venäjä: Kagarlitskiltä upea harhautus ja kiekko sisään. Venäjä 1-0.
Suomi: Ojamäki epäonnistuu.
Venäjä: Kaksi maalia varsinaisella peliajalla iskenyt Mikheev epäonnistuu.
Suomi: Pesonen epäonnistuu.

Jatkoaika:

65.00: Suomi kestää jatkoajan lopulla Venäjän ylivoiman. Voittomaalikilpailuun.

62.51 JÄÄHY: Suomelta lapsus, väärä vaihto. Venäjälle neljällä kolmea vastaan -ylivoima.

Kello 20.46: Kiekko jäässä. Jatkoaika käyntiin. Kolmella kolmea vastaan -systeemillä pelataan.

3. erä:

60.00: Kolmas erä paketissa. Suomelta upea nousu tasoihin. 2-2 ja jatkoajalle.

59.51 MAALI! Suomi nousee tasoihin. Kiekko viivaan ja Lehtosen kuti ylänurkkaan. Yhdeksän sekuntia ennen erän loppua. Dramaattinen käänne.

58 min. Suomen maali tyhjänä.

56. min: Venäjä pilaamassa Suomen kirin. Vaarallisia vastaiskuja valkopaitojen päätyyn.

53. min: Suomi löytänyt kirivaihteen. Pelin painopiste Venäjän päädyssä.

49. min: Peli hieman Venäjän hallinnassa.

44.05 MAALI! Leijonien puolustaja Virtaselta karmiva virhe ja Venäjä kuittaa tylyllä tavalla. Mikheev takakarvaa kiekon pois Virtaselta, nousee ja upottaa Vehviläisen jalkojen alta kiekon sisään. Illan toinen Venäjän kakkosketjun hyökkääjälle. 2-1.

Kello 20.14: Kiekko jäässä. Kolmas erä käyntiin.

2. erä:

40.00: Toinen erä paketissa. 1-1. Suomen erä, varsinkin tasakentällisin pelatessa. Suomelta selkeä petrausliike avauserän jälkeen. Vähäiset yhteiset kokemukset näkyivät kuitenkin ylivoimalla, josta laatu puuttui.

39. min: Ei ihmeitä ylivoimalla. Suomelle on avautunut mahdollisuuksia, mutta ei niin ei.

36.21 JÄÄHY! Suomi on askeleen edellä ja Venäjä joutuu rikkomaan. Pesonen tekee vahvan nousun ja Svetlakoville kaksi minuuttia koukkaamisesta.

35. min: Suomella vahva ote pelistä. Ylivoiman jälkeen lisää pyörityksiä Venäjän päädyssä.

33. min: Ruohomaan johtamalta ykkösylivoimalta kelpo pyöritystä. Kaski pääsee kokeilemaan pari kertaa viivasta. Ei kuitenkaan lisäosumia. Tilanne yhä 1-1.

31.30 JÄÄHY! No nyt Venäjän vuoro hölmöillä. Puolustaja Arzmastsev täräyttää poikittaisella mailalla KooKoo-hyökkääjä Hakulisen laitaan. Hakulinen ei onneksi loukkaannu tilanteessa.

27. min: Leijonille yksi hyvä paikka, kun levityssyötön ja jatkon jälkeen Ilves-puolustaja Laaksonen pääsee yrittämään maalintekoa. Venäjälle puolestaan alivoiman lopussa hyvä paikka, Vehviläinen kestää.

25.31 JÄÄHY! Suomelle ylivoimaa. Venäjän kapteeni Shipatshov kaataa Sallisen. Jäähyn syy kiinnipitäminen.

24. min: Rauhallisempi vaihe pelissä. Leijonat saanut hieman paremmin otetta rikkonaisen avauserän jälkeen.

21. min: Suomen ylivoima ei lähtenyt kunnolla käyntiin missä vaiheessa. Joukkueet täysilukuisia.

Kello 19.24: Kiekko jäässä. Toinen erä käyntiin Leijonien ylivoimalla.

1. erä:

20.00: Avauserä paketissa. Suomelta huippualku, sitten vaikeuksia jäähyjen kautta. Venäjän erä, mutta tilanne 1-1.

18.19 JÄÄHY! Björninen jää rajun avojäätaklauksen alle. Lehtonen antaa karmivan syötön ja Pelicans-sentteri joutuu miinaan. Venäjältä Rafikov jäähylle, syy ryntäys.

15. min: Leijonien onneksi Venäjältä hieman heikompi ylivoima. Tilanne yhä 1-1.

13.09 JÄÄHY! Nuorten MM-kultamitalisti Laaksoselta tyhmä jäähy, kaksi minuuttia estämisestä. Venäjälle lisää ylivoimaa.

11. min: Venäjä saanut selkeän otteen ylivoimien kautta.

9. min: Venäjältä jälleen vahva ylivoima. Vehviläinen nappaa yhden ison torjunnan. Ei kuitenkaan lisää takaiskuja Suomelle.

07.21 JÄÄHY! Suomelle lisää alivoimaa. Tosin hyvin heppoisesti. Virtanen boxiin, syynä koukkaaminen.

7. min: Venäjältä sulavaa ylivoimaa, mutta vedot vähissä. Pyöritystä riittää, mutta peli koko ajan laitojen lähellä. Suomi kestää ensimmäisen alivoiman.

04.38 JÄÄHY! Suomelle alivoimaa, Tyrväinen boxiin huitomisesta.

04.06 MAALI! Siihen murtuu Vehviläisen nollaputki. Venäjä 1-1. Kiekko pelataan maalille Mikheeville, joka saa täräyttää kaikessa rauhassa kiekon ylänurkkaan.

3. min: Suomelta vahva alku. Maalin perään heti väkeviä vastahyökkäyksiä Venäjän päätyyn.

00.28 MAALI! Suomi heti 1-0-johtoon. Pelicans-puolustaja Kaskelta vahva nousu, kiekko viivaan, Lehtonen ampuu ja Ojamäki ohjaa johto-osuman. Toinen syöttöpiste Junttilalle.

Kello 18.35: Kiekko jäässä. Ensimmäinen erä käynnissä.

-------------------------------------------------------------

Kello 18.30: Joukkueet jäällä. Suomi tänään valkoisissa, Venäjä kotiväreissä, eli punasissa pelipaidoissa.

Kello 18.25: Tuoreeltaan mielenkiinto kohdistui urallaan yhteensä yli 1000 NHL-ottelua pelanneeseen Jussi Jokiseen, joka teki paluun SM-liigaan ja Kärppien paitaan. Jokista ei kuitenkaan nähdä tänä keväänä Leijonista. Jatkossa, kenties!

Kello 18.20: Leijonien päävalmentaja Jukka Jalonen kyseli Ruotsin EHT-turnaukseen muun muassa nuorten MM-kisoissa hurmannutta Kaapo Kakkoa. Nuorten Leijonien kultasankari ei kuitenkaan ole mukana, sillä hän oli loukkaantuneena pitkään Ruotsin turnauksen alla.

Kello 18.10: Venäjän EHT-joukkueessa ei nähdä aivan kaikkia nimimiehiä, kuten SKA:n Nikita Gusevia ja Pavel Datsjukia.

Ilja Konovalov (Igor Bobkov)

Kello 17.57: Tällä kertaa mukana olevassa joukkueessa on monta mielenkiintoista pelaajaa kevään MM-kisoja ajatellen. Katseet kääntyvät muun muassa Kaskeen, Leskiseen, Vehviläiseen, Mikael Ruohomaahan, Teemu Eroseen ja Otto Leskiseen.

Kello 17.50: Kauden toisen A-maajoukkuetapahtuman, Venäjän EHT-turnauksen Suomi käynnisti Tampereelta, jossa nostettiin Timo Jutilan paita kattoon. Venäjän turnauksessa Suomi pomppi eri paikkoihin, sillä Leijonat pelasi kaikki kolme ottelua eri kaupungissa. Torstaina Tampereella, lauantaina Moskovassa ja sunnuntaina Pietarissa jalkapallostadionilla.

Tuloksena rankkaritappio Tshekille, voitto Ruotsista ja 0-5-tappio Venäjälle.

Kello 17.40: Leijonilla kausi lähti hyvin nousujohteisesti liikkeelle, kun Karjala-turnauksessa Suomi nollasi sekä Tshekin että Ruotsin. Kaikki Suomen pelit päättyivät 3-0, ensimmäinen vain Venäjän nimiin.

Nytkin mukana olevat Kärppä-pelaajat Leskinen ja Vehviläinen olivat yksiä näkyvimpiä hahmoja. Leskinen takoi tehot 1+1 ja Vehviläinen otti kaksi nollapeliä.

Kello 17.30: Leijonien ilmoitettu kokoonpano meni pahasti uusiksi Ruotsin EHT-turnauksen alla, kun peräti neljä pelaajaa jäi sivuun. Kolme loukkaantumisen takia ja yksi tuoreen seuravaihdon seurauksena.

Loukkaantumisten takia Ruotsin EHT-turnauksessa ei nähdä Kärppien hyökkääjää Rasmus Kuparia, Metallurg Magnitogorskin Iiro Pakarista ja Sibir Novosibirskin Jukka Peltolaa. Mika Partanen vaihtoi puolestaan vasta Jukureista Lausanneen, eikä hän pelaa Ruotsin turnauksessa.

Leijonat nimesi heidän tilalle vain yhden pelaajan, KalPa-hyökkääjän Eetu Luostarisen.

Kello 17.26: Venäjä-pelissä mielenkiinto kohdistuu muun muassa Pelicans-puolustaja Kaskeen, joka on ollut ilmiömäisessä iskussa uuden seuransa riveissä. Kaski siirtyi kesällä HIFK:sta Lahteen, jossa hän on ollut Pelicansia isoja tähtipelaajia.

Taustalla on häärinyt myös muun muassa kaksinkertainen Stanley Cup -voittaja Reijo Ruotsalainen.

Kello 17.23: Leijonien maalilla aloittaa siis Kärppä-vahti Vehviläinen.