Jukka Jalonen tiedusteli Kaapo Kakon tilannetta TPS:stä: ”Olisi ollut mukana Leijonissa”

Pienistä vammoista kärsivä Kaapo Kakko olisi ollut kunnossa ollessaan mukana Suomen miesten A-maajoukkueessa helmikuussa pelattavissa maaotteluissa, kertoo Leijonien päävalmentaja Jukka Jalonen.

Nuorten maailmanmestaruuden vuodenvaihteen turnauksessa sinetöinyt Kakko kuntoutuu parhaillaan saamastaan kovasta tällistä.

Maanantaina Ruotsin Euro Hockey Tourin turnauksen miehistönsä valinnut Jalonen vahvistaa, että Kakko oli vahvasti mukana kaavailuissa.

– Kyllä Kakko olisi ollut mukana joukkueessa, jos olisi ollut terveenä, Jalonen sanoo MTV Urheilulle.

– Hänen ja Tepsin kanssa juteltiin aiheesta, mutta tietysti ennen kaikkea hänen kannaltaan valitettavasti on ollut vaivoja eikä ole pystynyt pelaamaan. Mutta toivotaan, että tällä viikolla pelaa ja pääsee taas kuntoon.

Vielä 17-vuotias Kakko on tehnyt kauden 29 Liiga-ottelussaan tehot 11+11=22. Hänelle on myös käyttöä kevään 18-vuotiaiden MM-joukkueessa, mutta sen ja Leijonien MM-ryhmän välillä ei ole vielä mietitty jakoa.

– Antaa Kaapon pelata Tepsin pelit – se on kuitenkin hänellä se ykkösprioriteetti tällä hetkellä – ja sitten, kun ne ovat ohi, niin katsotaan missä mennään, miten Kaapo suoriutuu miesten kovissa peleissä ja mihin aikaan Tepsin pelit loppuvat, mikä on meidän tilanteemme A-maajoukkueessa ja mikä 18-vuotiaissa.

– Mutta niin kuin mä Kaapolle sanoinkin, että sulla on vain hyviä vaihtoehtoja tässä. Se ei ole hänen kohdallaan sillä tavalla ongelma. Aika näyttää, ei mennä asioiden edelleen, Jalonen kommentoi.

Rasmus Kupari ja Oskari Laaksonen debytoivat Leijonissa

Kakon poissa ollessa mukaan Leijoniin valittiin kaksi muuta Nuorten Leijonien maailmanmestaria, puolustaja Oskari Laaksonen ja hyökkääjä Rasmus Kupari.

Jalonen näki nuoret miehet riittävän valmiiksi mukaan viimeiseen maajoukkueturnaukseen ennen kevään MM-kisaleirityksen alkua.

– Molemmat ovat ihan maailman luokan pelaajia ikäluokassaan. Erittäin hyviä liikkumaan ja taitavia pelaajia kiekon kanssa. He ovat rohkeita pelaajia, ja sitä me heiltä ja muilta pelaajiltamme odotamme, Jalonen sanoo kaksikosta.

Leijonissa on muutenkin paljon kansainvälisellä tasolla kokemattomia pelaajia. Jalonen laskeskelee, että 13 pelaajalla on tilillään enimmillään kolme A-maaottelua. Osa on debytoinut maajoukkueessa tällä kaudella ja lunastanut paikkansa.

– Tietenkin meillä on aika paljon kokemattomia pelaajia. Uusia pelaajia, joille on haluttu antaa tämän kauden aikana sauma.

– Melkein puolet joukkueesta on kohtuu kokematonta porukkaa tällä tasolla, mutta hyvin he tulivat sisään aikaisemmissa turnauksissa, ja sen takia heitä on täällä palkittu, Jalonen toteaa.

Lue myös:

    Uusimmat