Jussi Jokista ei nähdä tänä keväänä Leijonissa – mutta miten jatkossa?

Jussi Jokinen palasi Raksilaan –"Jää muistoihin ikuisiksi ajoiksi" 2:35
Videolla Jokisen haastattelu lauantain Kärpät-paluun jälkeen.

Lauantaina paluun SM-liigaan tehnyttä Jussi Jokista ei nähdä tämän kevään MM-kisoissa. Mutta miten jatkossa? Onko Jokinen käytettävissä tulevina vuosina?

Jokinen, 35, puki lauantaina Kärppä-paidan päälle seitsemän vuoden tauon jälkeen, kun hän oli kehissä ottelussa Vaasan Sportia vastaan. Urallaan lähes 1000 NHL:n runkosarjaottelua pelannut Jokinen näytti heti, miten kova tekijä hän on kotoiseen Liigaan.

Jo Jokisen Kärpät-sopimuksen julkistuksen yhteydessä nousivat esille kysymykset siitä, mitä hän meinaa tehdä maajoukkueen kanssa.

Tarkoittaako Suomeen paluu sitä, että Jokinen on mukana myös keväällä  MM-kisoissa?

Ei ole.

– Puhuimme kesällä Jere Lehtisen (A-maajoukkueen GM) kanssa siitä, että haluaisin pelata 2-3 maajoukkueturnausta. Jere sanoi, että katsotaan rauhassa. Rupesin sitten miettimään tuota. Samalla NHL alkoi näyttää epätodennäköiseltä ja pian oli selvää, että keväällä tulen pelaamaan kolmeksi kuukaudeksi Eurooppaan. Tiesin samalla, että perhe ei lähde mukaan. Neljä kuukautta on pitkä aika olla erossa lapsista. Mietin sitä ja lopulta päätös oli helppo, Jokinen avaa ajatuksiaan MTV Urheilulle.

– Samalla tuo oli vaikea päätös. Leijonat on ollut itselleni aina iso asia ja maajoukkueuraltani puuttuu vielä se iso kruunu. Mutta perhe ja lapset menevät edelle, Jokinen jatkaa.

Päätös ei kuitenkaan tarkoita sitä, etteikö Jokista voitaisi nähdä jatkossa Leijonien paidassa.

– Tuntuu siltä, että tässä on vielä ainakin 2-3 pelivuotta jäljellä. En sulje sitä mahdollisuutta pois.

– Jos tuntuu siltä, että pystyn pelaamaan tarvittavalla tasolla, niin olen käytettävissä. En missään nimessä sulje mitään pois, muuta kuin tämän kevään osalta, Jokinen vakuuttaa.

Jokinen on saavuttanut urallaan muun muassa olympiahopean ja pronssin. MM-kisatasolla palkintokaappiin on tullut yksi hopea ja kaksi pronssia. Edellisen kerran Jokinen oli Leijonien mukana syksyn 2016 World Cupissa.

Lue myös:

    Uusimmat