MM-kisoihin? Liigan maalipörssin kunkulla iso viikko Leijonissa – "Silloin on varmaan kysyntää"

Jääkiekossa seuraava A-maajoukkuetapahtuma on ohjelmassa tällä viikolla, kun Ruotsin isännöimä EHT-turnaus pyörähtää käyntiin. Leijonien riveissä Kärppä-hyökkääjä Ville Leskisellä on edessä iso näyttöpaikka. Leskinen kun on yksi mielenkiintoisista nimistä kevään MM-kisoja ajatellen.

24-vuotias hyökkääjä johtaa tällä hetkellä Liigan maalipörssiä. 46 ottelussa Leskinen on nakuttanut tehot 22+22=44.

Maajoukkueturnaus on hänelle kauden toinen.

– Pelit ovat kulkeneet hyvin käytännössä siitä edellisestä turnauksesta lähtien, Leskinen analysoi otteitaan MTV Urheilulle ja viittaa marraskuun Karjala-turnaukseen.

Leskinen teki tuolloin debyyttinsä A-maajoukkuetasolla. Kahdessa ottelussa hänelle merkattiin tehot 1+1.

Turnauksen otteet tyydyttivät niin Leskistä itseään kuin myös Leijonien johtoa, päävalmentajaa Jukka Jalosta ja GM:ää Jere Lehtistä.

– He sanoivat, että pelit menivät hyvin. Kyllähän sen huomasi myös itse, mutta he olivat samaan tapaan tyytyväisiä, Leskinen kertoo.

Kärsivällisesti

Kesällä Kärppien valmennusjohto halusi Leskiselle uuden roolin. Hänestä tehtiin oululaisseuran varakapteeni.

Karjala-turnauksen yhteydessä Leskinen antoi vielä kritiikkiä itselleen siitä, ettei hän ollut pelannut kuin johtava pelaaja kaikissa syksyn otteluissa.

– Toki, jokaista peliä ei voi pelata hyvin. Silloin yksi peli meni nappiin, mutta sitä seurasi kaksi huonompaa. Nyt otteisiin on tullut paljon lisää tasaisuutta – olen siihen tyytyväinen. Sillä saralla olen parantanut paljon, Leskinen analysoi.

Leskinen on enää yhden pisteen päässä henkilökohtaisesta Liigan piste-ennätyksestään, joka syntyi viime kaudella (49 ottelua, 23+22=45).

Onnistumisten kautta kasvaneen itseluottamuksen lisäksi Leskinen nostaa esille yhden elementin, kun hän miettii nykyvirettään.

– Iso juttu on ollut se, että ei ole tarvinnut turhautua niin helposti. Kärsivällisyys on ollut ehkä se tärkein tekijä. Olen pystynyt ajattelemaan suorituksia vähän pidemmällä aikavälillä.

Vielä isompia pelejä

Leskisen nimi löytyi listalta, kun Leijonien päävalmentaja Jalonen julkaisi ryhmän Ruotsin EHT-turnaukseen.

Leskinen on innoissaan uuden maajoukkueturnauksen alla.

– Viimeksi meni kuitenkin hyvin ja yritän jatkaa samaan malliin. Noissa tulee yleensä kaksi peliä ja niihin pitää olla nopeasti valmis. Lähden rennolla ja hyvällä fiiliksellä sinne.

Ruotsin turnauksella on painava arvo myös kevättä ajatellen. Liigassa tiuhaan tahtiin maaleja paukuttava Leskinen on yksi vahva ehdokas Slovakiassa pelattaviin MM-kisoihin.

Leskinen tiedostaa tulevan mahdollisuuden ja sen tärkeysarvon.

– Jokainen peli on totta kai näyttöpaikka, mutta maajoukkuepelit ovat vielä isompia. Jos niissä onnistuu, niin silloin on varmaan kysyntää.

– Olen mä sitä vähän miettinyt, mutta en liikaa. Pellaa menemään – toivottavasti kaikki menee hyvin, Leskinen sanoo leppoisana.

Lue myös:

    Uusimmat